maandag 30 april 2018

Talpa Network benoemt Thomas Loudon tot directeur Corporate Communicatie

Talpa Network benoemt Thomas Loudon tot directeur Corporate Communicatie
Thomas Loudon is per 1 mei benoemd tot directeur Corporate Communicatie van Talpa Network. In die functie is hij ook woordvoerder van John de Mol, de oprichter van het Nederlandse mediabedrijf dat eind 2017 van start ging. Tot Talpa Network behoren Talpa TV met o.a. SBS6, Talpa Radio met een merk als 538, het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en Emesa met o.a. Vakantieveilingen.nl.
Als journalist en media ondernemer richtte Thomas Loudon (47) internationale journalistieke platforms op, waaronder Cartoon Movement. Hij gaf leiding aan diverse communicatieprojecten en was mediadocent aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor was hij onder meer correspondent in het Midden Oosten voor het NOS Journaal en werkte hij als freelancer voor CNN, de BBC, dagblad Trouw en weekblad Elsevier.
In zijn rol van directeur Corporate Communicatie gaat Thomas Loudon het communicatiebeleid van het gehele concern overzien. Hij bouwt daarmee voort op de rol die de afgelopen jaren werd vervuld door Maud Burgers, die het bedrijf onlangs op eigen verzoek heeft verlaten. Maud Burgers werd het afgelopen halfjaar ondersteund door Thomas Notermans, de vroegere woordvoerder van Talpa, die nu opnieuw vertrekt bij het concern.
Bron: (foto) Talpa Network

Uitzendingen NPO in teken van 4 en 5 mei

Uitzendingen NPO in teken van 4 en 5 mei
De radio- en tv-zenders van de NPO staan 4 en 5 mei uitgebreid stil bij Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, zowel in de reguliere uitzendingen als in een groot aantal extra programma’s. NPO Start brengt in de aanloop naar 4 en 5 mei vanaf 30 april films, series en documentaires die in het teken staan van deze dagen.
Dodenherdenking 4 mei
Op NPO 1 is Andere Tijden Special: De dagen na Hitler (17.10 uur NTR) te zien, over de laatste dagen van het naziregime. Met originele archiefbeelden, ooggetuigen, soldaten en historici).
Vanaf 18.45 uur is voor de NOS Annechien Steenhuizen in het Groningse Marum. Daar werden in 1943 zestien willekeurige jongens en mannen door de bezetter doodgeschoten, als vergelding voor de net uitgebroken april/mei-stakingen. Daarna wordt overgeschakeld naar Amsterdam voor de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk. Om 19.50 uur volgt de Nationale Herdenking vanaf de Dam in Amsterdam, in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
In Operatie D-Day (22.00 uur, NTR) treden drie jonge gamers, die de oorlog vooral kennen uit hun favoriete games, in de voetsporen van een echte soldaat en leren zo het ware verhaal en de historische context van hun games kennen.
Om 23.40 uur brengen estafettelopers in Vuur van de vrijheid (NOS) het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar hun gemeente.
NPO 2 doet om 19.50 uur rechtstreeks verslag van de Nationale Herdenking en zendt daarvoor en erna verschillende documentaires uit.
In de documentaire In de Rij voor Anne Frank (16.55 uur, NOS) wordt vier seizoenen de eeuwige rij voor het Anne Frank Huis gevolgd. Via persoonlijke verhalen van negen mensen uit de hele wereld en aan de hand van tweeëntwintig meisjes die in hun eigen taal passages voorlezen uit Annes dagboek, wordt op bijzondere wijze het verhaal van Anne Frank opnieuw verteld.
2Doc: De Treinreis (18.45 uur, BNNVARA). Via archiefonderzoek en ooggetuigenverhalen laten de makers zien hoe Joden vanuit Nederland door bezet Europa naar Boedapest ontkwamen. Wie waren deze vluchtelingen en wat wachtte hen in Hongarije?
Het vergeten verzet van 1943 (20.30 uur, NOS) gaat over de april/mei-stakingen die 75 jaar geleden onverwacht uitbraken. Aanleiding was het bevel van de bezetter dat voormalige Nederlandse militairen zich moesten melden om te worden tewerkgesteld in Duitsland. De april/mei-stakingen zijn goeddeels verdwenen uit het collectieve geheugen, maar gelden desalniettemin als een keerpunt in de houding van de meeste Nederlanders tegenover de bezetter.
In de documentaire Mijn vader was Fout (21.05 uur, NOS) aandacht voor de verhalen van twee kinderen van foute ouders: zoon Rob van de beruchte oorlogsmisdadiger Dries Riphagen en Willeke Stadtman, wier vader Karel voor de Duitse politie werkte.
2Doc: Tedje & Meijer: De belofte van liefde (23.00 uur, EO). Mei 1945: de twee weeskinderen, Tedje en Meijer, die de verschrikkingen van de oorlog hebben moeten doorstaan, ontmoeten elkaar op de Gemeentelijke Inhaalcursus voor Ondergedoken Leerlingen.
Der Staat gegen Fritz Bauer (00.00 uur, EO) gaat over procureur-generaal Fritz Bauer. Hij wil de kopstukken van nazi-Duitsland vervolgen, zodat de naoorlogse generatie in de jonge Bondsrepubliek de vaderlandse geschiedenis onder ogen leert zien. Maar in zijn zoektocht naar ontsnapte nazi's krijgt hij te maken met het establishment dat niets liever wil dan het verleden te laten rusten.
Op NPO Zapp is de film Oorlogsgeheimen (15.30 uur, KRO-NCRV) te zien. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden maar de oorlog drijft ze uit elkaar. In Zapp Echt Gebeurd (19.25 uur, NTR) het verhaal van de verzetsheld George Maduro.
Op NPO 3 om 19.50 uur rechtstreeks verslag van de Nationale Herdenking. In Goed volk (VPRO, 20.35 uur) gaat de Vlaamse kok Jeroen Meus langs bij chassidische joden van Antwerpen. De speelfilm Süskind (21.35 uur, BNNVARA) is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van de joodse verzetsheld Walter Süskind. Süskind besluit in 1942 voor de Joodsche Raad te gaan werken in Amsterdam. Een levensgevaarlijk kat- en muisspel begint. Door handjeklap te spelen met de SS, weet Süskind honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden.
Op NPO Radio 1 presenteert Simone Weimans vanaf 18.30 uur een speciaal programma over de Nationale Herdenking.
Voor NPO 3FM is nieuwslezer Dieuwke Teertstra (NOS) bij de Nationale Herdenking op de Dam. Dieuwke doet verslag in de uitzending van Frank van der Lende. Ze spreekt met onder anderen zangeres Maan, die optreedt bij het 5 mei-concert in Amsterdam. Frank heeft Landmacht-veteraan Tamara Batenburg te gast. Zij werd voor de NAVO uitgezonden naar Bosnië-Herzegovina en Kosovo. Na haar diensttijd werkte ze als vrijwilliger voor War Child en het Rode Kruis.
Op het extrakanaal NPO 1 extra is het drieluik De Zaak Menten (20.20 uur, Omroep MAX) in zijn geheel te zien.
NPO 2 extra zendt Robberts Helden (20.00 uur, VPRO) uit. De documentaire vertelt het verhaal van Robbert (nu 26), die op veertienjarige leeftijd begon met het verzamelen van spullen uit de Tweede Wereldoorlog. Hij zet zijn collectie in om ervoor te zorgen dat de huidige jonge generatie WOII niet vergeet.
Om 20.30 uur volgt de film Boy Ecury (BNNVARA) over het waargebeurde verhaal van Segundo Ecury. Hij was een Arubaanse student en verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Ecury werd in 1944 gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte.
De documentaire Night will fall (22.00 uur, VPRO) werd ter gelegenheid van de zeventigste jaardag van de bevrijding van Auschwitz-Birkenau, tevens Holocaust Rememberance Day (27 januari 2015) wereldwijd uitgezonden. De bevrijding van de concentratiekampen is door de Britten uitvoerig gefilmd. Een team onder leiding van Alfred Hitchcock moest er een documentaire van maken, die bleef onvoltooid en raakte vergeten. Zeventig jaar later werd de draad opgepakt door André Singer, chef documentaire BBC.
NPO 3 extra zendt vier afleveringen uit van Nicolaas op oorlogspad (20.20 uur, VPRO). Al sinds zijn jeugd is Nicolaas Veul (33) gefascineerd door WOII. Maar wat betekent de Tweede Wereldoorlog nog anno 2018?
Bevrijdingsdag 5 mei
De officiële start van de Nationale Viering van de Bevrijding is dit jaar in Friesland. In de Blokhuispoort in Leeuwarden draagt filosoof/schrijver Stine Jensen de 5 mei-lezing voor. De NOS is er live bij en Art Rooijakkers presenteert op NPO 1 vanaf 12.00 uur de uitzending. Vanaf 20.30 uur is het 5 mei-concert op de Amstel te zien (NOS), de feestelijke afsluiting van de Nationale Viering Bevrijding.
Op NPO 2 de 2Doc: Zwarte Limburgers (17.40 uur, KRO-NCRV). In 1944-1945 werden in Limburg een zeventigtal kinderen geboren uit Afro-Amerikaanse bevrijders. Documentairemaker Hans Heijnen portretteert vijf afstammelingen van deze soldaten. Heijnen laat hun innerlijke strijd zien in een conservatief Limburg dat liever zwijgt dan openlijk het conflict aangaat.
Op NPO Zapp is om 15.30 uur de film Snuf de Hond (EO) te zien.
Om 22.45 uur op NPO 3 in Artiesten voor de Vrijheid 2018 (NOS) rechtstreeks verslag vanaf het Bevrijdingsfestival in Zwolle, één van de in totaal veertien gratis toegankelijke bevrijdingsfestivals in Nederland. Naast een compilatie van optredens zijn de belevenissen te zien van de ambassadeurs van de vrijheid: Ronnie Flex, dj Fedde Le Grand en de band My Baby.
NPO Radio 1 doet in de lopende programmering verslag van de verschillende Bevrijdingsfestivals in het land.
NPO Radio 2 viert 5 & 6 mei het Weekend van de vrijheid. Luisteraars kunnen in aanloop naar deze dagen via nporadio2.nl verzoeknummers doorgeven met daarbij ook een boodschap over vrijheid. De dj’s van NPO Radio 2 benadrukken tijdens dit weekend, samen met de luisteraars, hoe belangrijk vrijheid is.
NPO 3FM bezoekt diverse Bevrijdingsfestivals en gaat met artiesten mee die als ambassadeurs van de vrijheid per helikopter van optreden naar optreden reizen. 3FM-dj Domien Verschuuren begeleidt Ronnie Flex en Joram Kaat vliegt mee met dj Fedde Le Grand. Domien en Joram doen hiervan de hele dag verslag op NPO 3FM.
NPO Start
NPO Start brengt in de aanloop naar 4 en 5 mei vanaf 30 april een groot aantal films, series en documentaires die in het teken staan van deze dagen.
Riphagen (VPRO) De Amsterdamse crimineel Dries Riphagen wordt tijdens WOII schatrijk met het opsporen, afpersen en verraden van joodse onderduikers. Een jonge verzetsstrijder opent de jacht op hem.
The Imitation Game (KRO-NCRV) Britse wiskundige Alan Turing was één van de eersten die de Duitse Enigma-codes brak, waardoor de geallieerden uiteindelijk de oorlog zouden winnen.
Oorlogsgeheimen (KRO-NCRV) De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden maar de oorlog drijft ze uit elkaar.
De zaak Menten (Omroep MAX) Journalist Hans Knoop probeert de waarheid achter de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten te achterhalen.
13 in de oorlog (NTR) Hoe is het om tijdens de oorlog op te groeien?
Shoah (VPRO) De belangrijkste Holocaust-film die ooit werd gemaakt, enkel gevuld met interviews met overlevenden, ooggetuigen en ex-nazi's.
Het was Oorlog (MAX) Aangrijpende verhalen over hoe de Tweede Wereldoorlog gewone mensen veranderde in schurken, helden, slachtoffers en daders.
De langste dag (BNNVARA) Achttien jonge mensen worden gedrild tot soldaat om vanuit een landingsvaartuig de stranden te bestormen, net als hun leeftijdsgenoten op D-day 6 juni 1944.
In de rij voor Anne Frank (NOS) De documentaire volgt vier seizoenen de eeuwige rij voor het Anne Frank Huis.
Mijn Jodenbuurt (BNNVARA) Filemon gaat in de Amsterdamse Rivierenbuurt op onderzoek uit. Hij vraagt zich af hoe het gesteld is met de verdraagzaamheid in de wijk waar, van oudsher, veel joodse mensen wonen.
Voor Joden verboden (NOS) Overlevenden van de oorlog vertellen hoe het was om de Jodenster te moeten dragen.
Oorlogswinter van Roermond (NOS) Het verhaal van de inwoners in Roermond die vlakbij de frontlinie woonden in schuilkelders.
Onderduikkinderen van Utrecht (NOS) Een Utrechtse studentenverzetsgroep legde zich toe op het in veiligheid brengen van joodse kinderen. Dat begon kleinschalig, maar groeide uit tot een professionele organisatie.
Film die nooit afkwam (EO) Hoe kan je verder leven na het trauma van een concentratiekamp?
Bron: NPO

Nick en Simon leggen het af tegen koning

Nick en Simon leggen het af tegen koning
De speciale uitzending over het vijfjarig regeringsjubileum van koning Willem-Alexander heeft zondag bijna anderhalf miljoen kijkers getrokken. Daarmee was het na Studio Sport en het NOS Journaal het best bekeken programma van de avond. 
Vijf jaar koning Willem-Alexander was een speciaal programma waarin werd teruggekeken op de inhuldiging van de koning en de abdicatie van zijn moeder, koningin Beatrix. De NOS volgde de ceremonie toen achttien uur lang tijdens een speciale live-uitzending.
Onder anderen Dionne Stax, Kysia Hekster en Astrid Kersseboom blikten terug op deze dag. Willem-Alexander trok meer kijkers dan de zingwedstrijd Sing it van Nick en Simon, die tegelijkertijd op SBS te zien was. Dit programma trok slechts 730.000 kijkers.
Bron: (foto) © ANP

Jeroen Pauw eerder terug van vakantie om zwangere Jinek

Jeroen Pauw eerder terug van vakantie om zwangere Jinek
Vanwege de zwangerschap van Eva Jinek kan Jeroen Pauw iets korter van zijn vakantie genieten. Hij keert begint september al terug op de buis met zijn late night-talkshow op NPO 1. 
Momenteel is Jeroen Pauw elke werkdag met zijn talkshow te zien om 23.00 uur. Eva Jinek neemt in juni het stokje van hem over, maar zal vanwege haar zwangerschap eerder dan gepland vertrekken. Niet op 21 september, maar op maandag 3 september is Pauw daarom weer terug op zijn plek.
Bron: AD
Foto: Annemieke van der Togt

Nicolette van Dam presenteert nieuwe dansshow

Nicolette van Dam presenteert nieuwe dansshow
Nicolette van Dam gaat een nieuw dansprogramma presenteren. De show heet Dance as One, vertelde de presentatrice zondag in Shownieuws. 
Samen met de Vlaamse presentator Niels Destadsbader gaat ze op zoek naar de beste dansgroep op het gebied van synchroon dansen. In het programma strijden twintig dansgroepen tegen elkaar en zij worden beoordeeld door een jury. De groep die 'perfect gelijk' kan dansen wint de titel en 50.000 euro.
Dance as One is vanaf dit najaar te zien bij SBS6. Het programma wordt ook uitgezonden in België.
Bron: (foto) © ANP

zondag 29 april 2018

Top 500 van de 10's op Qmusic

Top 500 van de 10's op Qmusic
Vanaf maandag 30 april tot en met vrijdag 4 mei zendt Qmusic de vijfde editie van de Top 500 van de 10's uit. In deze lijst staan alleen hits van de afgelopen 8 jaar. 
De Top 500 van de 10's is samengesteld door Qmusic met hulp van de luisteraars. De hele lijst is te bekijken op Qmusic.nl. 
Vorig jaar stond “Shape of you” van Ed Sheeran op 1, gevolgd door “Someone like you” van Adele en “Wake me up” van de onlangs overleden Avicii.
Bron: Dutch Radio/Radio.nl

Anderhalf miljoen kijkers voor De Kwis

Anderhalf miljoen kijkers voor De Kwis
Ruim anderhalf miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de allerlaatste aflevering van De Kwis. Daarmee is het, na het NOS Journaal van 20.00 uur (1.970.000 kijkers), het best bekeken programma van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 
Paul de Leeuw was zaterdag tot zijn eigen verrassing de hoofdgast van de NPO-hitshow. Aan het einde van De Kwis meldden programmamakers Joep van Deudekom, Niels van der Laan, Jeroen Woe en Rob Urgert zich symbolisch bij de 'hemel der vergeten quizmasters'. Daar werden ze onthaald door Rad van Fortuin-presentator Hans van der Togt, Get The Picture-presentatrice Paula Udondek, Lingo-icoon Francois Boulanger en Inge Diepman van Herexamen.
De laatste aflevering van het tiende seizoen was overigens niet de best bekeken aflevering van het seizoen, dat gemiddeld 1.755.000 kijkers, inclusief uitgesteld kijken, trok. Die eer gaat naar de aflevering van 31 maart, toen 1.964.000 mensen op De Kwis afstemden.
Verder deed Kassa het met 1.285.000 kijkers voorafgaand aan De Kwis ook goed. De halve finales van It Takes 2, het zangprogramma van RTL 4 vol BN'ers, kon rekenen op een miljoen kijkers.
Bron: (foto) © ANP

Prijswinnende docu 'In het hoofd van mijn zusje' te zien bij BNNVARA op NPO 3

Prijswinnende docu 'In het hoofd van mijn zusje' te zien bij BNNVARA op NPO 3
Zelfdoding is voor veel mensen een ongrijpbaar begrip. Toch is het doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren. Terwijl ze in de bloei van hun leven lijken te staan, besluiten ze toch om eruit te stappen. Een haast niet te begrijpen besluit. Hoe heeft dit zover kunnen komen? En welke impact heeft dit op de familieleden die achterblijven? De zus van filmmaker Ingrid Kamerling leek aan de buitenkant een vrolijke en enthousiaste jonge vrouw te zijn, maar ging gebukt onder angsten en keuzestress. Op 24-jarige leeftijd besluit ze vlak voor haar diploma-uitreiking een einde aan haar leven te maken. Kamerling, die met veel vragen achterblijft, legt haar zoektocht naar het hoe en waarom van de zelfdoding van haar zusje vast in de documentaire 'In het hoofd van mijn zusje'. Een kwetsbaar portret over het leven en de dood van een jonge vrouw.
In de documentaire probeert Ingrid Kamerling door middel van familievideo's, dagboekfragmenten en interviews met familie en bekenden een beeld te krijgen van het leven van haar zus. In het hoofd van mijn zusje' gaat verder dan een persoonlijke verwerking van een familiedrama. Het zet vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze huidige samenleving.
De documentaire ging in première in de Gouden Kalf Competitie op het Nederlands Film Festival 2016 en won daarna meerdere prijzen zoals zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Film Festival in Italië en de 'best documentary award' op het International Film Festival Delhi. De documentaire maakte het afgelopen jaar veel los tijdens de uitverkochte vertoningen in 25 Nederlandse bioscopen, gevolgd door nagesprekken met jonge ervaringsdeskundigen.
'3Doc: In het hoofd van mijn zusje' is onderdeel van de #TrueSelfie-weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken.
3Doc: In het hoofd van mijn zusje is op woensdag 2 mei te zien om 21.45 uur bij BNNVARA op NPO 3.
Bron: BNNVARA
Foto: Niels Craens

Volg Waylon en het Songfestival bij AVROTROS

Volg Waylon en het Songfestival bij AVROTROS
Na maanden van voorbereiding is het op donderdag 10 mei eindelijk zover: Waylon vertegenwoordigt ons land op het Eurovisie Songfestival in Lissabon met zijn nummer 'Outlaw In 'Em'. Naast de halve finales (8 en 10 mei) en de finale (zaterdag 12 mei) wordt de kijker in verschillende programma's meegenomen in dit grote avontuur. Zo testen Jan Smit en Romy Monteiro de songfestivalkennis van Nederland en maakt Bart Arens zijn radioprogramma live vanuit Lissabon. De gehele Songfestival-programmering met uitzenddetails bij AVROTROS is als volgt:
Zaterdag 5 mei
De Grote Songfestivaltest | 20.25 uur op NPO 3

In aanloop naar het Songfestival testen Jan Smit en Romy Monteiro de kennis van 5 BN’ers, het publiek in de studio en de mensen thuis in De Grote Songfestivaltest. Hoeveel weten Patty Brard, Sander Lantinga, Carlo Boszhard, Janice, Dave von Raven en Nederland over ’s werelds grootste liedjesfestijn? Kijkers thuis kunnen meespelen via de NPO 3-app. De gekste, mooiste en meest bijzondere momenten uit 62 jaar Songfestival met de leukste muzikale hoogtepunten onder begeleiding van een swingende live band. Wie wordt dé Songfestivalkenner van Nederland?
Het verhaal van...: Waylon| 21.50 uur op NPO 3
In de documentaire Het verhaal van...: Waylon wordt een beeld geschetst van de artiest die ons dit jaar voor de tweede keer vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival. Hoe is zijn muzikale carrière verlopen? Wat zijn de hoogte- en dieptepunten en welke factoren hebben Waylon gemaakt tot wie hij nu is? Het verhaal wordt verbeeld door archiefmateriaal en gesprekken met betrokkenen. Mensen die op enig moment deel hebben uitgemaakt van ‘zijn verhaal’, zoals onder anderen Humberto Tan, Marlijn Weerdenburg en Henkjan Smits, geven een inkijk in de totstandkoming van zijn carrière en praten over wie Waylon is, als zanger en persoon.
Dinsdag 8 mei
Op weg naar het Songfestival 2018 | 20.35 uur op NPO 1

In Op weg naar het Songfestival 2018 blikken bekende Nederlanders vooruit op de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Welke landen weten vanavond een plaats in de finale van zaterdag te bemachtigen? We beschouwen voor samen met onder anderen Maurice Wijnen, Carlo Boszhard, Maan, Tania Kross, Giel Beelen, Sanne Wallis de Vries, Jamai, Albert Verlinde, Jan Keizer, Anny Schilder en Sander Lantinga.
Eurovisie Songfestival - 1e halve finale | 21.00 uur op NPO 1
Vanuit de Altice Arena in Lissabon, Portugal de registratie van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.
Donderdag 10 mei
Op weg naar het Songfestival 2018 | 20.30 uur op NPO 1

Vanavond in Op weg naar het Songfestival 2018 de voorbeschouwing op de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Tegen wie moet Waylon het straks opnemen en wat vinden de BN’ers van zijn ‘Outlaw In ‘Em’? Hoe zien onze experts de concurrentie? We beschouwen voor samen met onder anderen Maurice Wijnen, Carlo Boszhard, Maan, Tania Kross, Giel Beelen, Sanne Wallis de Vries, Jamai, Albert Verlinde, Jan Keizer, Anny Schilder en Sander Lantinga.
Eurovisie Songfestival – 2e halve finale | 21.00 uur op NPO 1
Vanuit de Altice Arena in Lissabon, Portugal de registratie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Waylon brengt als achtste zijn nummer ‘Outlaw In ‘Em’ ten gehore. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.
Zaterdag 12 mei
Op weg naar het Songfestival 2018 | 20.30 uur op NPO 1

Vanavond in Op weg naar het Songfestival 2018 de voorbeschouwing op de finale van het Eurovisie Songfestival. We kijken met een groot aantal BN’ers welke landen in aanmerking komen voor de overwinning vanavond. We beschouwen voor samen met onder anderen Maurice Wijnen, Carlo Boszhard, Maan, Tania Kross, Giel Beelen, Sanne Wallis de Vries, Jamai, Albert Verlinde, Jan Keizer, Anny Schilder en Sander Lantinga.
Eurovisie Songfestival – finale | 21.00 uur op NPO 1
Vanuit de Altice Arena in Lissabon, Portugal de registratie van de finale van het Eurovisie Songfestival. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.
Radio
Op weg naar de finale | maandag 7 mei t/m vrijdag 11 mei | 09.00 uur op NPO Radio 2

Live vanuit Portugal is Bart Arens van maandag 7 mei tot en met vrijdag 11 mei te beluisteren op NPO Radio 2 met Op weg naar de finale. In zijn uitzending schuift Waylon dagelijks aan om te vertellen over alle gebeurtenissen in Lissabon en om zijn favoriete muziek te laten horen. Bart ontvangt mensen uit het team van Waylon, Songfestival-experts en deelnemers uit het buitenland. Ook promoot Bart Waylon op bijzondere wijze in andere landen. Nergens zit je zo dicht op het Eurovisie Songfestival!
Bron: AVROTROS
Foto: Joost Keet & Bas van der Boom

zaterdag 28 april 2018

Evi Hanssen loopt finale It Takes 2 mis

Evi Hanssen loopt finale It Takes 2 mis
Dionne Slagter, Eva Cleven, Leo Alkemade en Jörgen Raymann staan in de finale van het derde seizoen van It Takes 2. De Vlaamse presentatrice Evi Hanssen moest in de voorlaatste aflevering als laatste het veld ruimen. 
Evi zong met haar coach Marcel Veenendaal het nummer Kids van Robbie Williams en Kylie Minogue en stond later alleen op het podium met haar eigen versie van Lykke Li's I Follow Rivers. Ze kreeg echter niet genoeg punten vande jury om direct de finale te halen. Het publiek gaf aan het einde van de show de voorkeur aan Leo en Jörgen, die ook in de gevarenzone waren beland.
Gedurende de uitzending werd er net als voorgaande weken weer met de nodige tienen gestrooid. Dionne maakte haar favorietenrol weer waar. Zij kreeg vijf keer de hoogste score van de jury.
Volgende week maken Dionne, Eva, Leo en Jörgen met elkaar uit wie het huidige seizoen van It Takes 2 wint. Een van hen wordt de opvolger van vlogster Bibi Breijman, die vorig jaar met de overwinning aan de haal ging. Het eerste seizoen schreef Jan Versteegh op zijn naam.
Bron: (foto) © ANP

Erik de Zwart: 'Mijn 40 Top Jaren'

Erik de Zwart: 'Mijn 40 Top Jaren'
Ruim zes jaar geleden vroeg Veronica Magazine Erik de Zwart of hij wekelijks een column wilde schrijven over een Top 40-hit.
"Of het nu een notering is uit de jaren 60 of eentje van nu, muziek is emotie en op de een of andere manier weet het mij altijd te raken. En vaak heb ik er dan ook ‘iets’ mee, hetzij een ontmoeting met de betreffende artiesten of gewoon dat er toevallig een gebeurtenis plaatsvond waar ik bij was", aldus de Zwart.
Erik de Zwart: "Een platenmaatschappij vroeg twee jaar geleden of ik wilde meewerken aan een soundboek met zestig Top 40-hits en bijbehorende verhalen. Daarnaast wilde de uitgever ook een biografisch deel en een hoofdstuk over de geschiedenis van de Top 40. Op 25 april kwam het officieel uit! Het is een mooi multi-mediaal boek geworden, met drie cd’s. En als je liever een luisterboek hebt, ik heb het zelf ook voorgelezen. 40 Top Jaren ligt dus nu z in de winkel! Ik hoop dat je het leuk vindt. Eén dierbare hit heeft het boek niet gehaald, maar wilde ik je toch niet onthouden. M’n eerste singletje: Mighty Joe van Shocking Blue. Mariska Veres op de hoes, met een decolleté dat we toen gewoon porno noemden... Het nummer kwam tot de eerste plaats in... ’69!"


Bron: (foto) Top40.nl
[Dutch Radio]

Patrick Kicken interviewt Michael Pilarczyk

Patrick Kicken interviewt Michael Pilarczyk
Patrick Kicken heeft Michael Pilarczyk geïnterviewd. Pilarczyk is tegenwoordig geen radio-dj meer, maar veelgevraagd spreker.
Michael Pilarczyk werd bij het grote publiek bekend door TMF en Radio 538. Kicken blikt terug op zijn carriere in een videointerview.


Bron: Radio.nl/Spreekbuis/Dutch Radio

Talkshow Margriet van der Linden heet M

Talkshow Margriet van der Linden heet M
De naam van het nieuwe programma van Margriet van der Linden is bekend. De talkshow van KRO-NCRV heet M. 
"Zo noemen intimi mij en ook in het buitenland word ik zo genoemd", verklaart Van der Linden de titel van haar programma in het AD. "Ik hoor het al jaren. En na een paar 'Manamana's, zoals de Muppets zingen, en dat we dan gasten M&M's kunnen geven, en na nog wat lachen en dollen en een paar serieuze woorden was het duidelijk: het is M."
Het programma, dat vanaf 14 mei te zien is op NPO1, vervangt in het voorjaar en de zomer De wereld draait door. "De zomer is wat dat betreft juist de tijd voor andersoortige gesprekken, waarbij ik me niet wil laten hinderen door een verouderd idee dat alles eindeloos stil ligt", zegt Van der Linden over de invulling. "Het andere zit vooral in de toon en kleur die ik met me meebreng ende kleinere en grotere keuzes die wij met elkaar op alle vlakken hebben gemaakt en nog gaan maken. En had ik al vrolijk gezegd?"
Bron: (foto) © ANP

Bijna twee miljoen kijkers voor Koningsdag

Bijna twee miljoen kijkers voor Koningsdag
Bijna twee miljoen mensen hebben vrijdag gekeken naar de live-uitzending van de koning en zijn familie aan Groningen. Koning Willem-Alexander vierde daar zijn 51e verjaardag en Koningsdag. Het aantal van 1.980.000 is flink minder dan het aantal kijkers van vorig jaar, toen keken iets meer dan drie miljoen mensen naar het bezoek aan Tilburg. 
De live-registratie op NPO 1 was wel het bestbekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De samenvatting van het koninklijke bezoek, 's avonds op tv, trok overigens ook nog 1.178.000 kijkers. Dat programma belandde daarmee op plek vijf in de dagelijkse kijkcijferlijst. SBS6 zond dit jaar voor het eerst live op televisie het Koningsdagfeest van Radio 538 uit. De registratie van het evenement in Breda trok 95.000 kijkers naar SBS6.
De laatste aflevering van Flikken Maastricht wist ruim 1,4 miljoen kijkers te boeien en belandde daarmee op plek drie. De nieuwe dansshow Time to Dance begon met bijna 1,1 miljoen mensen, goed voor een negende plek in de lijst.
Bron: (foto) © ANP

Minister Sander Dekker bij Rick Nieman in WNL Op Zondag

Minister Sander Dekker bij Rick Nieman in WNL Op Zondag
De zondag begint met Rick Nieman. WNL Op Zondag wordt live uitgezonden vanuit het Vondelpark in Amsterdam. Met het laatste nieuws, prangende kwesties en prominente gasten. Dit seizoen is er speciale aandacht voor ondernemerschap en economie. 
Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker is te gast in WNL Op Zondag. De VVD-bewindsman komt vertellen over de buurtrechter. De ‘rijdende rechter’ wordt werkelijkheid, binnenkort begint een experiment met deze vorm van rechtspraak.
Zakenvrouw Annemarie van Gaal komt langs bij Rick Nieman. Voor een gesprek over hoe mensen met hun geld omgaan. Ook bracht ze onlangs een verzameling uit met de meest inspirerende citaten.
Voormalige SP-leider Emile Roemer wordt de eerste SP-burgemeester van Nederland. In Heerlen gaat de oud-politicus aan de slag als tijdelijk burgemeester. In WNL Op Zondag vertelt hij over het leven na de politiek.
Journalisten Barbara Rijlaarsdam en Teri van der Heijden schreven een fascinerend boek over het Blokker-imperium. Over de turbulente geschiedenis van de winkelketen in huishoudartikelen.
WNL Op Zondag, zondagochtend 29 april om 09.30 uur op NPO 1.
Bron: WNL

vrijdag 27 april 2018

Grunberg stopt met Volkskrant-column Voetnoot

Grunberg stopt met Volkskrant-column Voetnoot
Arnon Grunberg schrijft binnenkort zijn laatste column op de voorpagina van de Volkskrant, de zogenoemde Voetnoot. Dat schrijft hoofdredacteur van de krant Philippe Remarque vrijdag. 
Grunberg heeft geen einddatum gekozen voor zijn column, maar wil stoppen als hij precies 2500 Voetnoten heeft geschreven. Nummer 2500 staat op woensdag 16 mei in de krant, aldus Remarque. 
Schrijver Grunberg verzorgt al ruim acht jaar de Voetnoot voor de Volkskrant. Remarque: "Er is sinds maart 2010, de dag van onze eerste krant op tabloidformaat, geen Volkskrant verschenen zonder Voetnoot. Aan vakantie doet Grunberg niet."
Geheel uit de krant verdwijnt Grunberg niet, want hij keert terug op de achterpagina. "En op de voorpagina komen we met iets nieuws, na een eerbiedige zomerpauze om bij te komen van meer dan acht jaar Voetnoten."
Bron: (foto) © ANP

Hanneke van Rozendaal werkzaam als Sales Manager Mediabureaus bij FD Mediagroep

Hanneke van Rozendaal werkzaam als Sales Manager Mediabureaus bij FD Mediagroep
Hanneke van Rozendaal is per februari gestart als Sales Manager Mediabureaus bij FD Mediagroep. Van Rozendaal was eerder Client Leader en MT-lid bij MediaCom en werkte de afgelopen paar jaar als interim media consultant. Van Rozendaal geeft in haar nieuwe rol bij FD Mediagroep leiding aan het onlangs uitgebreide mediabureauteam. Ze is verantwoordelijk voor de verkoop van advertentieruimte van de merken van FD Mediagroep binnen het mediabureaukanaal.
Hanneke van Rozendaal: “Door de uitbreiding van het mediabureauteam zijn we nog beter in staat om aansluiting te vinden bij de oplossingen die een bureau voor haar klanten ontwikkelt. De mediawereld verandert snel en ook de oplossingen die wij bieden, zijn in toenemende mate multimediaal. Het is dan ook zaak dat we de taal van de diverse specialisten goed spreken. Met de diversiteit in dit salesteam zijn we in staat om de markt beter te bedienen. Ongeacht of dat gaat om een advertentie in het FD, sponsoring van een BNR-podcast of een branded content samenwerking. Ik kijk ernaar uit om met het uitgebreide team te gaan bouwen aan effectieve en innoverende media-oplossingen en hiermee onze positie binnen de bureauwereld te kunnen verstevigen.”
In het mediabureauteam zijn nu de volgende accountmanagers werkzaam:
Jacqueline de Brauwer – Accountmanager
Manuela de L’Orme-Kaesen – Accountmanager
Marrit Holtrop – Accountmanager, per 19 februari, voorheen STER
Franklin Gooyer – Accountmanager, per 1 mei, voorheen TMG, OMS, SRG
Ninah Rikken – Accountmanager Digital , per 1 juni, voorheen Massarius
Boj Holslag – Ad Operations
Bron: (foto) FDMG

Tranen bij Rita Ora op podium 538

Tranen bij Rita Ora op podium 538
Rita Ora heeft vrijdag tijdens haar optreden op 538Koningsdag in Breda een ode gebracht aan de vorige week overleden Avicii. De Britse zangeres raakte geëmotioneerd toen ze het nummer Lonely Together inzette, dat ze samen met de Zweedse dj heeft gemaakt. 
"Ik heb dit nummer niet meer gezongen sinds zijn dood. Het gaat zwaar worden", zei Rita vooraf. Ook vroeg ze het publiek om een minuut stilte, waarna er tranen kwamen. De zangeres noemde Tim Bergling, zoals Avicii echt heette, een goede vriend.
Rita Ora is één van de grote namen op het Koningsdagfeest van Radio 538. Eerder op de dag werd ook al stilgestaan bij de dood van Avicii.
Bron: (foto) © ANP

538Koningsdag al behoorlijk vol

538Koningsdag al behoorlijk vol
Het Chasséveld in Breda vult zich al behoorlijk met oranje feestvierders. De grootste drukte wordt rond 16.00 uur verwacht, zegt een woordvoerster van 538. Het radiostation verwacht 40.000 bezoekers. 
538 viert dit jaar voor de vijfde keer Koningsdag op een uitverkocht Chasséveld in Breda. Dit jaar treden Maan, Rita Ora, Armin van Buuren, Hardwell, Kraantje Pappie, Miss Montreal en Chef’Special op.
"Sinds de start om 12.00 uur zijn al heel wat mensen aanwezig op het festivalterrein. Het festival is al behoorlijk vol. Er is ruimte voor 40.000 mensen. dat is ook het aantal kaarten dat is verkocht. Het zonnetje schijnt lekker en de sfeer is uitstekend", zegt de woordvoerster. De politie in Breda meldde "geen noemenswaardige incidenten en geen aanhoudingen".
538Koningsdag herdenkt om 17.00 uur de Zweedse dj Avicii met een muzikaal eerbetoon.
Bron: (foto) © ANP

ABBA brengt na 35 jaar weer nieuwe muziek uit

ABBA brengt na 35 jaar weer nieuwe muziek uit
De Zweedse popgroep ABBA brengt aan het eind van het jaar nieuwe muziek uit. Dat maakt de groep zelf bekend via officiële kanalen. 
"We voelden alle vier dat het, na 35 jaar, wel weer eens leuk zou zijn om de studio in te duiken. Dus dat hebben we gedaan", luidt het statement op de website. "Het was alsof de tijd stil had gestaan en we alleen een korte vakantie hadden genomen sinds de laatste keer dat we in de studio waren. Een geweldige ervaring!" 
Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid, de vier leden van ABBA, brengen twee nieuwe nummers uit. Een van de twee nummers heet 'I Still Have Faith In You' en zal in december voor het eerst te horen zijn tijdens een speciale tv-uitzending van NBC en BBC. Het nummer wordt dan door hologrammen van het viertal vertolkt. Deze digitale versie van de bandleden zijn in het najaar voor het eerst te zien, als de ABBA avatar tour van start gaat, een 'digitale tour', met hologrammen die gebaseerd zijn op hoe het viertal er in de jaren 70 uitzag.
ABBA is bekend van wereldhits als Dancing Queen, Waterloo en Mamma Mia. De groep won in 1974 het Eurovisie Songfestival en verkocht wereldwijd meer dan 370 miljoen platen. De groep stelde in 1983 een tijdelijke pauze in, maar zou daarna niet meer terugkeren.
Bron: (foto) © ANP

Muzikant Maarten Peters ontvangt Tineke Trofee

Muzikant Maarten Peters ontvangt Tineke Trofee
Rond Koningsdag en de verjaardag van Tineke de Nooij wordt traditiegetrouw de Tineke Trofee uitgereikt. Dit jaar verdient muzikant Maarten Peters de trofee. Zojuist werd hij verrast tijdens de uitzending van MAX’ NPO Radio 5-programma TinekeShow. 
De prijs, die dit jaar voor de derde keer wordt uitgereikt, gaat naar een vijftigplusser die zich met hart en ziel inzet voor de medemens of de samenleving, op wat voor manier dan ook. Het eerste jaar ontving Tineke de trofee zelf uit handen van MAX-directeur Jan Slagter. Vorig jaar reikte Tineke de trofee voor het eerst zelf uit aan kunstenaar Herman Verheul. Dit jaar verdient Maarten Peters volgens Tineke de Nooij de Tineke Trofee.
Tineke de Nooij: “Maarten Peters singer-songwriter, gitarist en liedjesschrijver voor o.a. Rob de Nijs en Liesbeth List gebruikt zijn muziek ook om op een bewonderenswaardige wijze een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Zo treedt hij al jaren op bij herdenkingen voor oorlogsslachtoffers binnen het project ‘Verzet dat niet verdwijnt’ en maakte hij een educatief schoolproject voor kinderen. Hij schreef het prachtige liedje ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’, als bijdrage aan de actie Alpe D’HuZes voor het KWF waar hij sinds 2009 jaarlijks bij aanwezig is om te zingen in elke bocht. Tot slot is zijn medewerking onmisbaar en zeer gewaardeerd bij het TOVERBAL Theater, waar hij jonge mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking enthousiaste musicalacteurs laat zijn, waardoor hun leven een positieve wending krijgt.”
Tineke de Nooij en Maarten Peters zijn vandaag te gast bij de dubbele uitzending van Tijd voor MAX, die start om 16.20 uur op NPO 1.
TinekeShow
Elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur
Op NPO Radio 5

www.tinekeshow.nl
Bron: Omroep MAX

Recordaantal aanmeldingen tiende serie Boer zoekt Vrouw

Recordaantal aanmeldingen tiende serie Boer zoekt Vrouw
Een recordaantal van 635 boeren heeft zich aangemeld voor het tiende seizoen van Boer zoekt Vrouw. Hieruit zijn tien boeren geselecteerd die via het programma de liefde van hun leven hopen te ontmoeten. Deze boeren worden zondag 13 mei voorgesteld aan de kijkers (20.20 uur NPO 1). Vervolgens hebben vrijgezellen die het warm krijgen van een van deze boeren twee weken de tijd om een brief te schrijven.
Yvon Jaspers heeft zin in het nieuwe seizoen: “Het is geweldig dat meer dan 600 boeren ons het vertrouwen geven met hen op zoek te gaan naar de liefde. Dat is een prachtig compliment! Het liefst zouden we ze allemaal een plek in het programma geven, maar voor nu hebben we tien heel grappige, verrassende, eigenwijze en mooie boeren uitgekozen. Ik ben bijzonder trots om ze aan Nederland voor te stellen. Ze staan te trappelen om een prachtige, zwoele zomer tegemoet te gaan. Ik verheug me!”
De boeren variëren in leeftijd van halverwege de twintig tot 60 jaar oud. Ze hebben vee, akkerbouw of een kwekerij en wonen verspreid over het land. Hoe verschillend ze ook zijn, ze hebben één ding gemeen: het is hun allergrootste wens om verliefd te worden. Een maatje te vinden om koffie mee te drinken, de dag mee door te nemen en oud mee te worden. Iemand met wie ze samen het erf af kunnen gaan en waar ze ’s ochtends naast wakker worden.
In het najaar is te zien hoe het de boeren vergaat op liefdespad. Dan weten we ook welke boeren op tv worden gevolgd en welke online via boerzoektvrouw.nl.
Boer zoekt Vrouw wordt in opdracht van KRO-NCRV geproduceerd door Blue Circle.
Bron: KRO-NCRV
Foto: Linelle Deunk

Villa Felderhof opnieuw te zien bij KRO-NCRV

Villa Felderhof opnieuw te zien bij KRO-NCRV
De KRO-NCRV gaat tien uitzendingen van ‘Villa Felderhof’ herhalen op de late zondagavond op NPO 1. Wij komen hiermee tegemoet aan de wens van veel kijkers. Het legendarische programma roept nog altijd mooie herinneringen op. Twee bijzondere gasten komen logeren bij Rik Felderhof in een landhuis aan de Côte d’Azur. Met name de combinatie Herman Brood en Majoor Bosshardt staat in ons collectieve geheugen gegrift.
Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag om 08.35 uur een extra uitzending van Villa Felderhof met Herman Brood en Majoor Bosshardt.
Afleveringen:
29 april: Pim Fortuyn & Vanessa
6 mei: Angela Schijf & Ronald Koeman
13 mei: Erik Hulzebosch & Ronald Giphart
20 mei: Wendy van Dijk & Marco Borsato
27 mei: Frederique Huydts & Jan Keizer
3 juni: Katja schuurman & Hans Dorrestijn
10 juni: Annemarie Jorritsam & Caroline Tensen
17 juni: Frans Bauer & Paul de Leeuw
24 juni: Bart Chabot & Erica Terpstra
1 juli: Dries van Agt & Hans Wiegel
Villa Felderhof, vanaf zondag 29 april om 00.10 uur op NPO 1.
Bron: (foto) KRO-NCRV

Slot Temptation Island trekt 400.000 kijkers

Slot Temptation Island trekt 400.000 kijkers
Het slotstuk van realityprogramma Temptation Island is donderdag bekeken door iets meer dan 400.000 kijkers. Op RTL 5 waren de laatste twee afleveringen uit de serie te zien. Het eerste deel werd door 397.000 mensen bekeken, naar het aansluitende tweede deel keken 430.000 mensen. 
De gehele donderdagavond van RTL 5 stond in het teken van het spraakmakende programma, want na de slotafleveringen volgde ook nog de laatste Temptation Talk. De napraatshow met presentator Rick Brandsteder trok 143.000 kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.
Slechts drie programma's wisten donderdag meer dan een miljoen kijkers te trekken. Van onschatbare waarde (1,1 miljoen) en Dokter Deen (1,3 miljoen) eindigden achter het NOS Journaal van 20 uur, dat door bijna 1,5 miljoen werd bekeken.
Bron: (foto) © ANP

Nederland zonder CO2-uitstoot; Antoinette Hertsenberg onderzoekt energietransitie

Nederland zonder CO2-uitstoot; Antoinette Hertsenberg onderzoekt energietransitie
Over dertig jaar moet de CO2-uitstoot in Nederland vrijwel nul zijn, dat is in het klimaatakkoord van Parijs afgesproken. En dat heeft nogal wat gevolgen voor de consument. Dat betekent dat je geen cv ketel meer mag hebben, diesel-, benzine- en LPG-auto’s niet meer rond mogen rijden, je elektrisch moet gaan koken en dus alles duurzaam zal moeten gaan oplossen. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar? En wat zal het ons gaan kosten? Antoinette Hertsenberg onderzoekt in een nieuw Radar Extra-tweeluik de gevolgen van deze zogenoemde energietransitie en laat zien hoe de consument hier zelf zijn steentje aan kan bijdragen. Radar Extra is te zien op maandag 14 en 21 mei om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.
Antoinette Hertsenberg reist in de eerste aflevering af naar het Deense eilandje Samsø, dat al jaren volledig energieneutraal is. Wat kunnen we van hen leren? Hertsenberg legt ons land langs de duurzaamheidsladder.
Consumenten kunnen zelf ook aanpassingen doen om zelf duurzaam te wonen. Hoe kun je dat gaan doen? En hoe gaat dit geregeld worden met sociale huurwoningen? Antoinette Hertsenberg bezoekt daarvoor in de tweede aflevering onder meer een all electric stadsappartement en een dorpswoning die volledig gasvrij is.
Hertsenberg spreekt voor Radar Extra onder anderen met Eric Wiebes (Minister van Economische Zaken en Klimaat), Reinier van den Berg (meteoroloog) Jan Rotmans (professor duurzame transitie), Marjan Minnesma (Urgenda), Jan van der Meer (warmteregisseur) en Laetitia Ouillet (Universiteit Utrecht).
Radar Extra, maandag 14 en 21 mei om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.
Bron:(foto) AVROTROS

Documentaireserie over The New York Times op NPO 2

Documentaireserie over The New York Times op NPO 2
In de vierdelige documentaireserie The Fourth Estate volgt filmmaker Liz Garbus het reilen en zeilen binnen de The New York Times. De ongekende toegang tot de redactie van het Amerikaanse dagblad levert bijzondere interviews op met de redacteuren en verslaggevers die het nieuws rond president Trump brengen. 
Garbus laat vanuit het perspectief van correspondenten van het Witte Huis, onderzoeksjournalisten en redacteuren bij The New York Times de uitdagingen, overwinningen en valkuilen zien van de verslaggeving over president Trump, die de vrije pers de oorlog heeft verklaard.
Het uithoudingsvermogen van de politieke verslaggevers van de The New York Times wordt op proef gesteld als ze zich aanpassen aan een non-stop nieuwscyclus, de onvoorspelbaarheid van het Witte Huis en een president die hen 'de vijand van het volk' noemt.
Naast de verslaggeving over de president heeft de krant ook haar eigen uitdagingen. De opbrengst van advertenties loopt terug. Digitaal gaat drukken vervangen, podcasts zijn nu synoniem met papier, en Twitter brengt het nieuws als eerste. Kan The New York Times zich aanpassen aan een digitale toekomst zonder iets belangrijks te verliezen in het proces?
Vanaf 29 mei elke dinsdag om 22.55 uur op NPO 2.
Bron: (foto) VPRO

BNNVARA wil serie op Netflix

BNNVARA wil serie op Netflix
BNNVARA wil niet alleen exclusieve series voor zichzelf gaan produceren, maar ook voor diensten als Netflix en Amazon Prime. Dat zeggen ingewijden tegen De Telegraaf. Een woordvoerder bevestigt dat de omroep hiervoor openstaat, maar wijst erop dat de mediawet dit nu niet toestaat. 
De omroep kondigde eerder deze maand een nieuw intern productiehuis voor dramaseries aan. "Nu is er een grote afhankelijkheid van producenten en BNNVARA wil meer in huis gaan maken in de vorm van coproducties en eigen producties", legt een woordvoerder uit.
Volgens betrokkenen moet het plan daarnaast de afhankelijkheid van belastinggeld en contributies verminderen. Als de vereniging niet alleen de NPO als klant heeft maar ook bijvoorbeeld Netflix en Amazon, heeft een lagere bijdrage uit Den Haag minder grote gevolgen.
Bron: (foto) © ANP

Alles stuk met StukTV in ‘Professor Nicolai & Dr. Beckand’

Alles stuk met StukTV in ‘Professor Nicolai & Dr. Beckand’
Vanaf 12 mei zijn ze er weer bij RTL 4: 'Professor Nicolai & Dr. Beckand'. Dit keer zijn ze te zien vanuit Hangar 10 op Vliegveld Twenthe, hun nieuwe broedplaats voor wetenschappelijke en doldwaze experimenten. Daarnaast zijn Ruben en Tijl het hele land afgereisd om de meest bizarre proeven uit te voeren onder het motto: alles voor de wetenschap. Van het laten ontploffen van een caravan met Stuk TV tot het in brand steken van Tygo Gernandt: alles kan (en mag) in het nieuwe seizoen.
Dankzij Ruben, Tijl en natuurlijk wetenschapper Diederik Jekel krijgen we weer antwoord op vragen waar je ‘s nachts wakker van ligt: op welke manier kun je het beste een hooibaal trekken achter een tractor? Hoeveel gewicht moet er onder een fiets hangen om over een gespannen touw te kunnen fietsen? En hoe kan het dat een branddeken vuur dooft? Maar kennis is niet het enige dat er te winnen valt. Voor de kandidaat die de meeste vragen over de experimenten goed beantwoordt, ligt er een mooie geldprijs in het verschiet.
In elke aflevering komt er een BN’er langs die in de studio een gevaarlijk experiment uitvoert. Elke BN’er mag aan het einde van de uitzending een caravan tot ontploffing brengen met als doel Robin de Robot, die ergens in of op de caravan zit, zo ver mogelijk weg te schieten.
‘Professor Nicolai en Dr. Beckand’ wordt geproduceerd door Blue Circle.
'Professor Nicolai & Dr. Beckand'
12 mei, om 20:30 uur bij RTL 4
Bron: (foto) RTL

Nieuwe afleveringen Mr. Frank Visser doet uitspraak op nieuw tijdstip

Nieuwe afleveringen Mr. Frank Visser doet uitspraak op nieuw tijdstip
Vanaf maandag 7 mei om 20.30 uur start een nieuwe reeks van Mr. Frank Visser doet uitspraak bij SBS6. In de eerste aflevering reizen Mr. Frank Visser en Viktor Brand af naar Zaandam, waar Tineke een tijdje terug is verhuisd naar een fijne seniorenwoning. Haar woongenot wordt vanaf dag 1 verziekt door haar bovenbuurman, die volgens haar elke nacht expres tegen haar slaapkamerraam tikt. Bovenbuurman Erik is zich echter van geen kwaad bewust. Sterker nog, volgens hem is Tineke behoorlijk van lotje getikt en moet ze eens stoppen met dat vervelende geklaag. Hoogste tijd voor Mr. Frank Visser om deze tikkende tijdbom te ontmantelen…
In Mr. Frank Visser doet uitspraak lost mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna Mr. Frank Visser tot een rechtvaardig oordeel komt. Sinds de start van Mr. Frank Visser doet uitspraak in 2016 bij SBS6 is het populaire programma voor het eerst vanaf 20.30 uur te zien. Dit was eerder altijd vanaf 21.30 uur.
Mr. Frank Visser doet uitspraak wordt geproduceerd door Vincent TV Producties.
Uitzending: SBS6, vanaf maandag 7 mei om 20.30 uur
Bron: (foto) Talpa TV

donderdag 26 april 2018

Erik de Zwart start multimedia-platform 24Trains.tv

Erik de Zwart start multimedia-platform 24Trains.tv
Media -ondernemer Erik de Zwart heeft zijn multimedia-platform 24Trains.tv gelanceerd. 
Erik: “Ik ga voor de tweede keer in mijn leven van mijn hobby mijn werk maken.” 
24Trains.tv is hèt online multimedia-platform voor de echte treinreisliefhebbers. Met de reisverslagen, eigen registraties en andere reportages van bijzondere treinreizen toont het platform wat reizen met de trein zo’n unieke belevenis maakt. Want vooral voor reizen met de trein geldt ‘de reis is belangrijker dan de bestemming’.
24Trains.tv is een idee van DJ en ondernemer Erik de Zwart. Als kind had hij een Märklin modelbaan in zijn kamer, nu heeft hij een heel emplacement in zijn tuin, gebaseerd op zijn favoriete spoorwegmaatschappij de Rhätische Bahn in Zwitserland.


Op 24Trains.tv zijn niet alleen de reizen te zien maar kunnen deze ook direct geboekt worden. Voor het samenstellen van de reizen zijn verschillende samenwerkingen aangegaan met o.a. Incento te Bussum en NS International. De nadruk bij 24Trains.tv ligt op 5 sterren luxe met de beste hotels ter wereld en excursies met privé gidsen. Zo kan iedere treinreis geheel worden aangepast aan de persoonlijke wensen en voorkeuren.
Bron: 24Trains.tv
[Dutch Radio]