zondag 29 april 2018

Anderhalf miljoen kijkers voor De Kwis

Anderhalf miljoen kijkers voor De Kwis
Ruim anderhalf miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de allerlaatste aflevering van De Kwis. Daarmee is het, na het NOS Journaal van 20.00 uur (1.970.000 kijkers), het best bekeken programma van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 
Paul de Leeuw was zaterdag tot zijn eigen verrassing de hoofdgast van de NPO-hitshow. Aan het einde van De Kwis meldden programmamakers Joep van Deudekom, Niels van der Laan, Jeroen Woe en Rob Urgert zich symbolisch bij de 'hemel der vergeten quizmasters'. Daar werden ze onthaald door Rad van Fortuin-presentator Hans van der Togt, Get The Picture-presentatrice Paula Udondek, Lingo-icoon Francois Boulanger en Inge Diepman van Herexamen.
De laatste aflevering van het tiende seizoen was overigens niet de best bekeken aflevering van het seizoen, dat gemiddeld 1.755.000 kijkers, inclusief uitgesteld kijken, trok. Die eer gaat naar de aflevering van 31 maart, toen 1.964.000 mensen op De Kwis afstemden.
Verder deed Kassa het met 1.285.000 kijkers voorafgaand aan De Kwis ook goed. De halve finales van It Takes 2, het zangprogramma van RTL 4 vol BN'ers, kon rekenen op een miljoen kijkers.
Bron: (foto) © ANP