zaterdag 28 april 2018

Bijna twee miljoen kijkers voor Koningsdag

Bijna twee miljoen kijkers voor Koningsdag
Bijna twee miljoen mensen hebben vrijdag gekeken naar de live-uitzending van de koning en zijn familie aan Groningen. Koning Willem-Alexander vierde daar zijn 51e verjaardag en Koningsdag. Het aantal van 1.980.000 is flink minder dan het aantal kijkers van vorig jaar, toen keken iets meer dan drie miljoen mensen naar het bezoek aan Tilburg. 
De live-registratie op NPO 1 was wel het bestbekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De samenvatting van het koninklijke bezoek, 's avonds op tv, trok overigens ook nog 1.178.000 kijkers. Dat programma belandde daarmee op plek vijf in de dagelijkse kijkcijferlijst. SBS6 zond dit jaar voor het eerst live op televisie het Koningsdagfeest van Radio 538 uit. De registratie van het evenement in Breda trok 95.000 kijkers naar SBS6.
De laatste aflevering van Flikken Maastricht wist ruim 1,4 miljoen kijkers te boeien en belandde daarmee op plek drie. De nieuwe dansshow Time to Dance begon met bijna 1,1 miljoen mensen, goed voor een negende plek in de lijst.
Bron: (foto) © ANP