maandag 17 september 2018

KWF Kankerbestrijdingweek op NPO FunX

KWF Kankerbestrijdingweek op NPO FunX
NPO FunX besteedt vanaf vandaag een week lang aandacht aan kanker onder jongeren en KWF Kankerbestrijding. FunX laat verschillende jongeren aan het woord die met de ziekte te maken hebben gekregen en daarnaast worden ontmoetingen met artiesten verloot om geld in te zamelen voor KWF. Op zondag 23 september wordt de week afgesloten tijdens de Dam tot Damloop. Presentator Fernando Halman rent samen met FunX-luisteraars mee om geld op te halen voor het goede doel en om het onderwerp bespreekbaar te maken.
FunX maakte eerder dit jaar bekend dat het station zich een jaar lang inzet voor KWF Kankerbestrijding. De KWF-week en de deelname aan de Dam tot Damloop zijn hier onderdeel van. Elk jaar krijgen circa duizend jongeren in Nederland kanker. Daarnaast hebben veel jongeren te maken met de ziekte in hun naaste omgeving. Deze week komen die jongeren aan het woord en wordt er geld ingezameld voor KWF. FunX verloot deze week in ochtendshow Start onder meer een knipbeurt door rapper Latifah, een videoclipopname met vlogger Famke Louise en een clinic van freestyle voetballer Soufiane Touzani.
Fernando Halman doet maandag 17 september de aftrap in Start: “Ik zet me hier graag voor in want ik heb ook dierbare mensen verloren door kanker. In de voorbereiding voor de Dam tot Damloop sprak ik met FunX-luisteraar Sem die kanker heeft gehad. Zoiets gun je niemand. Er is meer onderzoek nodig, dus daar zamelen we geld voor in. En we moeten er ook gewoon over kunnen praten met elkaar. We hebben allemaal wel iemand in onze omgeving die door deze nare ziekte is getroffen.”
Tijdens de trainingen voor de Dam tot Damloop geven ook verschillende FunX-luisteraars aan waarom ze geld inzamelen voor KWF. Een verslag hiervan is te zien op de actiepagina FunX.nl/KWF. Met name in deze actieweek maakt FunX on air en online portretten van jongeren die kampen met de ziekte. Er is in alle programma’s aandacht voor de actie. Naast het inzamelen van geld wil FunX jongeren die geconfronteerd worden met kanker een stem geven en het onderwerp bespreekbaar maken.
De KWF-actieweek loopt van maandag 17 tot en met zondag 23 september. De 34ste editie van Dam tot Damloop vindt plaats op 23 september en heeft een afstand van 16,1 kilometer. De FunX-hardlopers en Team KWF steunen kan via FunX.nl/KWF.
Bron: NPO FunX