dinsdag 19 december 2017

Nieuwe komische dramaserie Zomer in Zeeland start 8 januari bij SBS6

Nieuwe komische dramaserie Zomer in Zeeland start 8 januari bij SBS6
Vanaf maandag 8 januari is de nieuwe komische dramaserie Zomer in Zeeland te zien bij SBS6. In Zomer in Zeeland verhuist columnist Sjors Mulder (Daniël Boissevain) met zijn kinderen Fenna (Pip Pellens) en Jurgen (Tonko Bossen) naar het Zeeuwse dorp Lekzand om daar een nieuw leven te beginnen. Behalve Sjors’ goede vriendin Juul (Jennifer Hoffman) begrijpt niemand zijn keuze. De sterrencast van Zomer in Zeeland bestaat verder uit onder anderen Hanna Verboom, Charlie Chan Dagelet, Tamara Brinkman, Nyncke Beekhuyzen, Guido Pollemans, Marc Nochum, Wilbert Gieske, Kim-Lian van der Meij en Anne-Marie Jung. Zij vormen samen de ietwat vreemde inwoners van het dorpje Lekzand. 
In Zeeland aangekomen gaat gelijk alles mis wat maar mis kan gaan. De auto van Sjors wordt total loss geramd door een groot rollend kunstwerk. Als hij daarna door de makelaar wordt meegenomen naar zijn nieuwe onderkomen, blijkt hij het verkeerde huis te hebben gekocht. Bovendien is het ook nog eens een deprimerend bouwval. En dat is nog maar het begin… Door het gemis van zijn pas overleden vrouw, gaat de verhuizing naar Zeeland bij de familie Mulder ook met de nodige emoties gepaard. En ondertussen is een aantal dames in Lekzand wel heel erg nieuwsgierig naar de aantrekkelijke vrijgezel Sjors, tot ongenoegen van zijn dochter Fenna…
Zomer in Zeeland is een remake van de zeer succesvolle Australische serie 800 words. De serie werd daar vijf keer genomineerd voor een prestigieuze Logie award, waaronder Most Outstanding Drama Series en Best Drama Program. In 2016 won 800 words ook daadwerkelijk twee Logie awards en was het de beste bekeken dramaserie van Australië.
Zomer in Zeeland wordt geproduceerd door IDTV.
Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf maandag 8 januari 20.30 – 21.30 uur.
Bron: (foto) SBS