woensdag 18 oktober 2017

Nieuwe editie KRO-NCRV Radioschool van start

Nieuwe editie KRO-NCRV Radioschool van start
De KRO-NCRV start in januari met een derde editie van de Radioschool. Jonge radiotalenten krijgen hier de kans om alles te leren wat je als radiomaker moet weten. De talenten krijgen workshops en coaching, maar werken ook aan hun netwerk en gaan direct voor de landelijke radio aan de slag. Aanmelden voor deze derde editie kan tot en met 29 oktober.
Volgens mediadirecteur Jochem de Jong heeft het opleiden van jong talent hoge prioriteit bij KRO-NCRV: “We willen als omroep blijven vernieuwen. Door talentvolle en ambitieuze jonge makers in huis te halen worden we voortdurend geprikkeld. En het geeft hun de kans om met collega’s het vak te leren in de praktijk. Om samen te werken en het hele maakproces van radio van A tot Z mee te maken. Een win-win situatie waarbij we van én met elkaar leren.”
“We zijn enorm trots dat veel van onze vorige talenten inmiddels een baan in de media hebben, zowel bij onze eigen omroep als daarbuiten”, aldus schoolhoofd Rudy Mackay. “Belangrijke eigenschappen die we zoeken in nieuwe talenten zijn motivatie, gedrevenheid en creativiteit. De rest gaan we ze allemaal leren!”
De KRO-NCRV Radioschool wil in januari met een nieuwe klas van tien gemotiveerde jongeren starten. Omdat er op twee vaste dagen in de week gewerkt wordt, kunnen leerlingen van de KRO-NCRV Radioschool dit goed combineren met studie of baan. Inschrijven kan tot en met 29 oktober via www.kro-ncrv.nl/radioschool.
Bron: KRO-NCRV