vrijdag 27 juli 2018

Nieuwe serie De Opvolgers met Sander Schimmelpenninck bij WNL op NPO 1

Nieuwe serie De Opvolgers met Sander Schimmelpenninck bij WNL op NPO 1
In de NPO 1 serie De Opvolgers gaat presentator Sander Schimmelpenninck op zoek naar families die de BV Nederland draaiende houden. Sander volgt tien familiebedrijven waarbij de volgende generatie op het punt staat het roer over te nemen. Welke familieleden zullen dit uiteindelijk gaan doen en durft de huidige directie datzelfde roer wel los te laten? Waar lopen ze tegenaan en stroken de ambities wel met de tradities die het bedrijf zo succesvol maakte?
Nederland kent ruim 275.000 familiebedrijven. Van klein tot mondiaal.
In deze boeiende portretserie zijn we onder meer te gast bij:
De kaasfamilie Westland maakte merken als Old Amsterdam en Maaslander groot. Nadat jarenlang mannelijke Westlanders aan het roer stonden, zwaait nu dochter Henny de scepter.
De Haarlemse dansschool van de familie Schreuder bestaat bijna 100 jaar en geeft onder meer dansles aan leden van de Koninklijke Familie. Drie generaties hebben al leiding gegeven, inmiddels is 4e generatie aan de beurt.
Rahma el Mouden kwam op 16-jarige leeftijd vanuit Marokko in Nederland wonen. Ze startte een eigen schoonmaakbedrijf- nadat ze gepasseerd werd voor een promotie. Inmiddels heeft MAS Dienstverleners 500 werknemers in dienst en is de dagelijkse leiding onlangs overgedragen aan dochter Oumaima.
Bij Limburgse familie Meens van de Alfa Brouwerij, wordt al bijna 150 jaar pils gebrouwen. De kinderen van huidige directeur Harry Meens, twintigers nog, worden klaargestoomd om binnen twee jaar het familiebedrijf over te nemen.
Sander Graaf Schimmelpenninck (1984) is een telg uit een adellijk geslacht. De familie Schimmelpenninck, ooit begonnen in de wijnhandel, bezit een landgoed in het oosten van het land. Opvolging speelt een belangrijke rol . Sander studeerde rechten in Rotterdam, runde een aantal pizzarestaurants met zijn beste vriend, werd journalist en is tegenwoordig hoofdredacteur van het zakenblad Quote.
De Opvolgers is vanaf 31 juli iedere dinsdag, 5 weken lang te zien op NPO 1 om 22.15 uur.
Bron: (foto) WNL