vrijdag 27 juli 2018

De Roelvinkjes in Effe geen cent te makken bij SBS6

De Roelvinkjes in Effe geen cent te makken bij SBS6
Effe geen cent te makken is terug! In het nieuwe seizoen gaat dé showbizzfamilie van Nederland, de Roelvinkjes, de uitdaging aan. Ze verlaten hun huis in de dure PC Hooftstraat en nemen hun intrek in een bekende minimawijk in de hoofdstad. Een maand lang gaan Dries, zijn vrouw Honoria en zijn zoons Dave en Donny (die voor deze gelegenheid weer thuis komen wonen) op een houtje bijten: ze moeten leven van een bijstandsuitkering. Vanaf woensdag 19 september is bij SBS6 te zien hoe ze het ervan afbrengen.
Makkelijk zullen ze het niet krijgen. Dries en Honoria zijn niet vies van bubbels, restaurants, mooie kleren, chique winkels én dure bolides. Zoonlief Dave is een veelgevraagd DJ en verdient goed. De benjamin van de familie, Donny, is inmiddels ook een bekende Nederlander en ook hij schnabbelt aardig wat geld bij elkaar. Lukt het De Roelvinkjes om hun nieuwe huis in te richten voor slechts 1000 euro en een maand lang te leven met een minimum aan middelen en geld? Dat betekent een huishoudboekje bijhouden… ook iets waar ze nog nooit van gehoord hebben.
Nu ze er toch zijn, gaan ze er vol voor en willen ze zich met hart en ziel inzetten voor een goed doel én voor hun nieuwe buurt. Maar worden ze wel met open armen ontvangen? Voor hun buren is het leven op bijstandsniveau tenslotte de keiharde realiteit…
De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties.
Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf woensdag 19 september 20.30 – 21.30 uur.
Bron: (foto) Talpa TV