zaterdag 3 maart 2018

Kim-Lian bezoekt fanatieke verzamelaars in Verzamelkoorts!

Kim-Lian bezoekt fanatieke verzamelaars in Verzamelkoorts!
Ruim 1.400 verschillende stewardessenpakken, loodsen vol met brullende tractoren, 27.000 zeepjes en een verzamelaar met 1.500 paar bijzondere sneakers; in het tweede seizoen van Verzamelkoorts! zoekt presentatrice Kim-Lian van der Meij fanatieke verzamelaars weer thuis op en dompelt zich onder in hun leven. Maar ook bekende Nederlanders zijn besmet met het verzamelvirus, zoals onder andere Alexander Pechtold, Roy Donders en Erik de Zwart. Wat drijft hun verzamelwoede en waar komt deze passie vandaan? Verzamelkoorts! is vanaf woensdag 7 maart te zien bij SBS6.
Na elke aflevering kunnen de kijkers online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vinden. Per aflevering krijgen de twee verzamelaars met de meeste stemmen, in het weekend van 21 en 22 april, de unieke kans om hun verzameling daadwerkelijk tentoon te stellen tijdens een feestelijke Verzamelkoorts!-Parade in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Kim-Lian van der Meij zal de aftrap verrichten van deze unieke tentoonstelling.
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en dragen met hun deelname bij aan alle vormen van cultuur in Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers in 2016 ruim 66,9 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.
Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties.
Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf woensdag 7 maart 21.30 – 22.30 uur.
Bron: (foto) Talpa TV