vrijdag 3 november 2017

Radio-dj weet niet waar West-Friesland ligt

Radio-dj weet niet waar West-Friesland ligt
De blunder van de week komt op naam van 3FM radio-dj Mark van der Molen. Hij kreeg een keur aan luisteraars en zijn collega's over zich heen omdat hij een tamelijk gênante fout maakte op de nationale radio. De presentator was er namelijk stellig van overtuigd dat West-Friesland onderdeel is van de provincie Friesland, in plaats van Noord-Holland. 
De dj bood tijdens de show zijn excuses aan voor zijn 'geografische blunder'. Tijdens een nieuwsbericht over een man uit Hoorn (West-Friesland) die gek wordt van een bromtoon, zei de radio-dj dat deze man in de provincie Friesland woont. "Ik heb het gedaan hoor. Ik heb een soort van menigte boos gemaakt," vertelt Van der Molen tijdens zijn uitzending.
Oost Noord-Holland
Toch vindt Van der Molen zijn blunder erg begrijpelijk. "Als ik een ticket boek naar Noord-Vietnam eindig ik niet opeens in een of andere subregio van Maleisië," zegt hij lachend. De andere presentator, Ramon Verkoeijen, probeert zijn co-host uit te leggen dat West-Friesland echt een regio in Noord-Holland is. Toch is het voor de dj na het zien van een Wikipediapagina nog steeds moeilijk te bevatten. "Eigenlijk is het gewoon Oost Noord-Holland."
Bekijk hier de video.
Bron: NH Nieuws