zondag 25 november 2018

Wie wordt deze winter De slimste mens?

Wie wordt deze winter De slimste mens?
Wie wordt deze winter De slimste mens? Vanaf maandag 10 december keert de succesvolle kennisquiz De slimste mens terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van kritisch en enig jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan.
In de eerste uitzending nemen NPO Radio 2-dj Gijs Staverman, voormalig SBS-zenderbaas Tina Nijkamp en comedian Edson da Graca het op tegen elkaar. Onder druk van de wegtikkende seconden moeten de kandidaten het beste van zich zelf laten zien. Het gaat hierbij niet alleen om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel.
In dit 13e seizoen maken nog veel meer nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en andere prominenten zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens. Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn dit seizoen zangeres Roxeanne Hazes, journalist/schrijver Marcel van Roosmalen, schaatser Mark Tuitert, boswachter Arjan Postma, sportjournalist Jeroen Stekelenburg, Dreamschool-rector Eric van ‘t Zelfde en voormalig atleet/sportanalist Gregory Sedoc.
De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.
De slimste mens, maandag 10 december om 20.25 uur op NPO 2
Bron: (foto) KRO-NCRV