zondag 21 oktober 2018

Snellere start voor radioprogramma RickvanV doet 2

Snellere start voor radioprogramma RickvanV doet 2
Het radionachtprogramma RickvanV doet 2 (PowNed) krijgt een snellere start. Al vanaf 5 november kan presentator Rick van Velthuysen de late luisteraars op NPO Radio 2 bedienen met zijn nieuwe programma. Ook krijgt Van Velthuysen vanaf januari 2019 versterking van sidekick en goede bekende Erik-Jan Rosendahl. “Dubbel goed nieuws”, aldus Van Velthuysen. 
Het gloednieuwe radioprogramma van omroep PowNed zou aanvankelijk in januari 2019 het levenslicht zien, maar kan nu al in november de ether in. Van Velthuysen: “Bij NPO Radio 2 leefde de ambitie om het programma eerder te laten beginnen. Radio-dj’s zijn nogal ongedurige types, dus ik sprong een gat in de lucht toen ik het nieuws vernam. We gaan aan de slag!”
Met RickvanV doet 2 bedient Van Velthuysen vier dagen per week tussen 02:00 en 04:00 uur de late luisteraars met een breed toegankelijk programma. Van humor tot onderhoudende gesprekken met uiteenlopende studiogasten, van muziek tot inbelgesprekjes met luisteraars. “Het wordt open en eerlijke radio. Geen gesprekken met meel in de mond, maar gewoon zaken durven benoemen zoals ze zijn. Scherp en natuurlijk met ruimte voor een lach”, aldus de radio-dj bij de bekendmaking afgelopen zomer.
Vanaf januari 2019 wordt het team kracht bijgezet door niemand minder dan sidekick Erik-Jan Rosendahl, met wie Van Velthuysen eerder succesvol samenwerkte voor het radioprogramma MiddenInDeNachtRick (Radio 538) en later het radioprogramma MogguhRick (Radio Veronica). Rosendahl was daarin verantwoordelijk voor o.a. jingles, spelletjes en reed als razende reporter door het land om vanaf locatie verslag te doen.
Rosendahl kijkt uit naar het nieuwe programma met Van Velthuysen: "Na acht jaar vastgoed op de Zuidas werd het weer tijd voor Hilversum. Ik heb er zin in om met Rick weer snelle, interactieve en verrassende radio te maken."
Bron: (foto) PowNed