vrijdag 20 april 2018

RTV Utrecht kleurt oranje tijdens Koningsdag

RTV Utrecht kleurt oranje tijdens Koningsdag
Het is bijna Koningsdag en dat vieren we op RTV Utrecht met veel oranjeprogramma's op vrijdag 27 april. Zo is Radio M Utrecht 93.1 FM live te horen bij diverse koningsdagevenementen in de provincie en zendt RTV Utrecht een aantal leuke documentaires uit. Ook staat er in de binnenstad van Utrecht een gratis Bingo FM-muziekpodium. Dit podiumprogramma is op Koningsdag live te zien op UStad. Het laatste nieuws rondom Koningsdag is te volgen via onze socialmediakanalen.
RTV Utrecht
Op Koningsdag zendt RTV Utrecht live het NOS-verslag van het bezoek van de koninklijke familie aan Groningen uit. Ook zenden we de DocU: Leve het Defilé! uit. Deze documentaire brengt de defilés op Paleis Soestdijk voor de jarige Koningin Juliana van 1949 tot 1980 in beeld. Verder zenden we de DocU: Koningsdag, veilig feesten? uit. Deze DocU geeft een kijkje achter de schermen bij de medewerkers van de gemeente Utrecht en de hulpdiensten op Koningsdag 2017. Vanaf 17.00 uur is er een feestelijke Koningsdag nieuwsuitzending te zien op RTV Utrecht.
Radio M Utrecht
Op vrijdag 27 april viert Radio M Utrecht Koningsdag vanaf 07.00 uur met speciale programma's. Presentatoren Hubert Mol en Henk Mouwe brengen de leukste uittips en fijne muziek. Verslaggevers Robert Jan Booij en Corine van Dijk zijn ook vroeg uit de veren en laten u horen hoe onze regio Koningsdag viert! Vanaf 14.00 uur draait presentator Bob van Beeten de mooiste muziek uit 1967, het geboortejaar van Koning Willem-Alexander. Vanaf 18.00 uur is het programma Beatrix 80 te horen op de regionale radiozender. Deze feestelijke terugblik op het leven van Beatrix als Koningin van Nederland wordt op veler verzoek nog een keer herhaald. De uitzending, gepresenteerd door Richard Grootbod, bevat veel geluidsfragmenten uit het historisch archief.
Bingo FM
De lokale radiozender van de stad Utrecht pakt ook dit jaar weer extra uit. Op koningsnacht is er een groot gratis Bingo FM-podium op de Mariaplaats in de binnenstad. Presentatoren John Schaap en Toni Peroni ontvangen vanaf 20.00 uur Nederlandstalige artiesten als Marlane en Ronnie van Bemmel. Op Koningsdag zelf is er op het podium vanaf 12.00 uur een muzikaal Bingo FM-programma met leuke artiesten zoals Willem Barth, Pierre van Dam en Henk Westbroek. Bingo FM 107.7 zendt het podiumprogramma live uit!
UStad
Geniet van de sfeer van Koningsdag op UStad. Vanaf 12.00 uur zendt de lokale televisiezender live het podiumprogramma van Bingo FM op de Mariaplaats uit. Verder is de DocU: Utrecht en Oranje te zien. Een documentaire over de geschiedenis van Koninginnedag. Ook is er die dag een oranje getint UStad Nieuws te zien met daarin een terugblik op de dag.
Bron: RTV Utrecht