maandag 23 april 2018

Persgroep en EndemolShine samen in video

Persgroep en EndemolShine samen in video
De Persgroep Nederland en EndemolShine Nederland hebben de handen ineengeslagen op het gebied van online video. De mediabedrijven gaan een langdurige samenwerking aan. Ze richten zich hierbij vooral op onderwerpen als reizen, eten en koken, comedy en entertainment.
 
Behalve het maken van nieuwe formats wordt ook meer dan drieduizend uur aan bestaande videocontent via de verschillende platformen van De Persgroep verspreid. Bezoekers van ...nieuwssites krijgen onder meer toegang tot bekende succestitels van EndemolShine.
 
Volgens Erik Roddenhof, topman bij De Persgroep, wordt videocontent steeds belangrijker. "Om succesvol te kunnen concurreren met andere platformen is deze samenwerking met EndemolShine Nederland zeker belangrijk. Zij hebben veel expertise op het gebied van videocontent, wij veel op videodistributie. Een fraaie combinatie dus."
 
Volgens een woordvoerder van De Persgroep checken de bezoekers van de nieuwssites zo'n zes tot acht keer per dag de laatste berichten. "En als ze er dan toch zijn, blijven ze plakken en willen ze ook wel vermaakt worden. EndemolShine is goed in vermaak."
 
Het is niet de eerste samenwerking van De Persgroep op het gebied van video. Zo is er ook al content te vinden van onder meer &C, Ziggo Sport en bekende vloggers. "Zij maken content, maar op YouTube raak je al snel de weg kwijt", aldus de zegsman. "Wij helpen ze met een groot bereik."
 
Bron: (foto) © ANP