dinsdag 17 april 2018

Kim-Lian van der Meij opent de Verzamelkoorts Parade in het Spoorwegmuseum in Utrecht

Kim-Lian van der Meij opent de Verzamelkoorts Parade in het Spoorwegmuseum in Utrecht
Op zaterdag 21 en zondag 22 april presenteren verzamelaars uit Verzamelkoorts! hun uitgebreide collecties. Als afsluiting van het tweede seizoen van dit succesvolle SBS6-programma organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met de BankGiro Loterij, een feestelijke Verzamelkoorts Parade. Kim-Lian van der Meij, die het programma presenteert, zal zaterdag 21 april om 11.00 uur de tentoonstelling openen.
Na elke aflevering van Verzamelkoorts! konden kijkers online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen. Dit betekent dat er maar liefst twaalf bijzondere verzamelingen te bewonderen zijn.
In het Spoorwegmuseum zijn onder meer een luchtruimuniformen-, een Star Wars- en een zeepjesverzameling te bewonderen. Uiteraard zijn alle twaalf verzamelaars aanwezig die de bezoekers het verhaal achter hun collecties kunnen vertellen.
De Verzamelkoorts Parade wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.
Bron: (foto) Talap Radio