zondag 11 februari 2018

De Luizenmoeder stijgt door naar 4,7 miljoen

De Luizenmoeder stijgt door naar 4,7 miljoen
De Luizenmoeder blijft verbazen. De NPO 3-hitserie scoorde afgelopen zondag bijna 3,5 miljoen kijkers en met de cijfers van het uitgesteld kijken erbij komt het programma zelfs uit op 4,7 miljoen kijkers. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het betekent een nieuw kijkcijferrecord voor de komische serie over basisschool De Klimop. 
Waar De Luizenmoeder begon met minder dan een miljoen kijkers, is het programma in vier weken en evenzoveel afleveringen uitgegroeid tot een enorme hit in Nederland. De serie wordt met de week beter bekeken als het gaat om lineair kijken. Het record van uitgesteld kijken werd vorige week neergezet, toen 1,5 miljoen mensen de derde aflevering terugkeken. Dat aantal wordt door de vierde aflevering net niet gehaald.
Afgelopen week maakte AVROTROS bekend dat er een tweede seizoen komt van De Luizenmoeder. Het is de bedoeling dat het programma op NPO 3 te zien blijft. "De Luizenmoeder is inhoudelijk echt een programma voor 3, de kraamkamer van de NPO", stelde netmanager Suzanne Kunzeler in het AD.
Bron: (foto) © ANP