zondag 14 januari 2018

Australian Open vanaf maandag live en exclusief bij Eurosport

Australian Open vanaf maandag live en exclusief bij Eurosport
Het startschot van het grandslam-seizoen is traditioneel in Australië. Van maandag 15 tot en met zondag 28 januari is Melbourne Park het toneel van de 105e editie van de Australian Open. Met meer dan 300 uur rechtstreeks en exclusief tennis op Eurosport 1 en 2 plus letterlijk élke bal van élke baan live via de Eurosport Player, kunnen tennisfans dagelijks in het Home of Grand Slam Tennis terecht om te ‘binge-watchen’. 
Het commentaar bij de wedstrijden op Eurosport 1 komt van de drie voormalig proftennissers Kristie Boogert, Mariëtte Pakker en Sabine Appelmans. Het drietal neemt samen met de andere vaste tenniscommentator Abe Kuijl plaats achter de microfoon. Op Eurosport 2 verzorgen Marc de Hous, Carlo Wilmots, Frank Balvers en Robbert Reimering het verslag.
Rentree Game, Schett & Matts
Het door Mats Wilander en Barbara Schett gepresenteerde Game, Schett & Mats maakt Down Under ook zijn rentree in dit kakelverse tennisjaar. Het magazine wordt uitgezonden aan het begin van elke avond en brengt met scherpe analyses, interviews en achtergrondreportages nog meer diepte in de sportbeleving.
Kraker
Vorig jaar was de Australian Open-finale tussen Roger Federer en Rafa Nadal een absolute kraker: deze titanenstrijd van zondag 29 januari staat – met gemiddeld 489.000 kijkers – op de derde plaats van meest bekeken live uitzendingen op Eurosport ooit.
Behalve de Australian Open zijn ook de andere drie grandslams – Roland Garros, Wimbledon en de US Open – van de eerste service tot en met het laatste matchpoint zien bij Eurosport, Home of Grand Slam Tennis.
Het uitzendschema voor Eurosport 1 ziet er als volgt uit:
Maandag 15 t/m maandag 22 januari - 01:00-14.15 uur
Dinsdag 23 januari en woensdag 24 januari (kwartfinales) - 01:00-12.00 uur
Donderdag 25 januari en vrijdag 26 januari (halve finales) - 01.00-12.00 uur
Zaterdag 27 januari (finale vrouwen) - 09.30-11.45 uur
Zondag 28 januari (finale mannen) - 09.30-12.45 uur
Bron: Eurosport
Foto: © Getty Images