maandag 8 januari 2018

Alle opbrengsten van 3FM Serious Request direct naar Rode Kruis

Alle opbrengsten van 3FM Serious Request direct naar Rode Kruis
100% van alle inkomsten van 3FM Serious Request gaan al sinds de allereerste editie in 2004 direct door naar het Rode Kruis. NPO 3FM en het Rode Kruis zijn hier al veertien jaar heel transparant over, zowel op 3FM.nl, social media én in de jaarlijkse verantwoording over de inzet van de opbrengst van de actie. Dat dit op 3FM.nl verkeerd omschreven stond is spijtig, maar verandert natuurlijk niks aan de feiten. 
Van elke euro die gedoneerd wordt, gaat 96,5 eurocent naar de slachtoffers van de stille ramp die centraal staat met de actie. Per euro wordt 3,5 eurocent gebruikt voor de kosten die het Rode Kruis moet maken om aandacht te vragen voor de stille ramp en om de inzameling mogelijk te maken. Denk hierbij aan kostenposten als de organisatie van de reizen en terugkoppelingsreis, het opzetten en onderhouden van het online systeem dat meer dan 100.000 donaties en plaataanvragen moet kunnen verwerken, de organisatie van het callcenter in Apeldoorn, het gratis telefoonnummer, de bijdrage aan productiekosten zoals beveiliging en het creëren en verspreiden van het lespakket, promotiematerialen en gastlessen op scholen. Kortom, alle noodzakelijke activiteiten om fondsenwerving mogelijk te maken, om de stille ramp bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen en hen te motiveren om in actie te komen.
Voor een goede doelen evenement van deze gigantische omvang is 3,5% extreem laag. Bovendien valt dit ruim binnen het door het CBF toegestane percentage van 25% dat hiervoor mag worden gebruikt. Dit is een belangrijke onderscheidende factor van 3FM Serious Request en daar zijn we samen met het Rode Kruis trots op.
Bron: NPO 3FM