donderdag 28 december 2017

Passie, romantiek en jaloezie in realitydatingprogramma ‘Love Island’

Passie, romantiek en jaloezie in realitydatingprogramma ‘Love Island’
1 januari is dé dag om met een guilty pleasure het nieuwe jaar te starten. Dat kan bij RTL 5 met ‘Love Island’. In deze sensatie uit Groot-Brittannië flirten en feesten twaalf jonge, Britse vrijgezellen erop los in een luxe villa op Mallorca. Terwijl de klok tikt staan de jongens en meiden onder druk om een koppel te vormen. Lukt het niet, dan is het exit ‘Love Island’ en gaat de kans op de prijzenpot van 50.000 pond aan hun neus voorbij.
De rollercoaster van passie, romantiek en jaloezie is vanaf maandag 1 januari iedere werkdag om 19.30 uur te zien bij RTL 5. Op zaterdag wordt een weekoverzicht uitgezonden.
2018 starten met een ‘Love Island’ binge-dag? Bij Videoland is op de eerste dag van het jaar al nagenoeg het hele eerste seizoen te zien. Op donderdag 4 januari verschijnt de finale-aflevering. Vrijdag 5 januari start het tweede seizoen op het online platform.
‘Love Island’ in de media
The Guardian: “Is het erg dat het hele land ‘Love Island’ kijkt? De TV-show (…) is met twee miljoen fans een enorme hit. Is het meer dan gewoon een slechte ontsnapping?”
The Telegraph: “Het zoeken van kandidaten via Instagram garandeert de juiste vorm. (…) Het programma is duidelijk gemaakt voor de social media- en millennial generatie."
The Irish Times: “Het enige wat wij zeker weten is dat elke avond meer dan twee miljoen kijkers in de ban zijn van, en ontspannen met, deze ongecompliceerde serie. Het zwaardere werk zoals ‘House of Cards’ is er later ook nog, wat nu telt zijn de feestjes in de zon.”
‘Love Island’, vanaf maandag 1 januari om 19.30 uur bij RTL 5.
Bron: (foto) RTL