dinsdag 26 december 2017

Nieuw seizoen Taarten van Abel

Nieuw seizoen Taarten van Abel
Het populaire VPRO jeugdprogramma Taarten van Abel komt terug. Samen met kinderen maakt Abel een overheerlijke taart voor een speciaal iemand. Uiteraard stelt Abel de vraag voor wie en waarom de taart is. En achter iedere taart schuilt een mooi, ontroerend of grappig verhaal.
In de smakelijkste kindertalkshow van Nederland bakt bakker Abel (alias Siemon de Jong) samen met een kind een taart voor een speciaal persoon. Ondertussen voeren ze een openhartig gesprek, waarbij taboes niet worden geschuwd. Het resultaat: aangrijpende, ontroerende of komische momenten én een imposante taart.
Taarten van Abel is een coproductie van producent Kleine Storm en de VPRO en is bekroond met onder meer de Zilveren Nipkow Schijf (2012), de Gouden Stuiver (2011) en de Cinekid Publieksprijs (2008).
Aflevering 1: Samy
Samy (9) wil graag een taart maken voor zijn oma, omdat hij haar heeft beledigd. Daar heeft hij heel veel spijt van. Oma is altijd lief voor hem en hij komt er graag. Hij ziet zijn oma (en opa) niet zo vaak, omdat zijn ouders uit elkaar zijn. Hij woont bij zijn moeder en om het weekend bij zijn vader. Om duidelijk te maken dat hij van zijn oma houdt, wil hij met Abel een mooie goedmaak-taart maken, om zo zijn excuses aan te kunnen bieden.
Aflevering 2: Keano
Keano (9) wil graag een taart maken voor zijn moeder, omdat zij heel goed met zijn woedeaanvallen om kan gaan. Ze weet precies hoe ze hem weer rustig krijgt en Keano is daar erg blij mee. Om stoom af te blazen gaat Keano vaak naar opa om daar in het bos te crossen op zijn eigen motor. Keano maakt met Abel een toffe hoteltaart om zijn moeder te bedanken voor haar steun!
Aflevering 3: Yra
Yra (9) wil een taart maken voor haar lieve klas. Yra is voor een meisje van negen jaar oud zwaarder dan gemiddeld. Haar arts denkt dat Yra een genetische afwijking heeft. Haar broer is namelijk bovengemiddeld lang. Yra doet er alles aan om niet meer aan te komen, al is dat soms erg lastig. Gelukkig steunt haar klas haar heel goed en helpen ze haar bijvoorbeeld met gym. Om te laten zien hoe blij ze is met haar klas maakt Yra met Abel een fruitige bedank-taart.
Uitzending: vanaf zondag 14 januari 2018 om 10.20 uur op NPO Zapp.
Bron: VPRO
Foto: © Boris de Ruijter