zondag 24 december 2017

Kerst Muziekgala trekt 1,3 miljoen kijkers

Kerst Muziekgala trekt 1,3 miljoen kijkers
Bijna 1,3 miljoen kijkers stemden zaterdagavond af op het Kerst Muziekgala. Tijdens het bijzondere concert in Ahoy Rotterdam speelde de grootste schoolband van Nederland, dit jaar bestaande uit 360 kinderen, voor koningin Máxima. 
De show bevatte optredens van artiesten als Ronnie Flex, Trijntje Oosterhuis en VanVelzen. Het feestelijke gala werd gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro. Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, noemde het Kerst Muziekgala "een geweldig slotakkoord van een fantastisch muzikaal jaar".
Alleen het NOS Journaal (1,9 miljoen) en een herhaling van Ik hou van Holland (1,5 miljoen) trokken zaterdagavond nog meer kijkers.
De kersteditie van The Big Music Quiz staat op de vijfde plaats in de ranglijst van de 25 best bekeken programma's van de zaterdagavond, na Studio Sport Eredivisie. In de kerstmuziekquiz testte presentator Humberto Tan acht bekende Nederlanders op hun kennis van kerstliedjes. Te gast waren Gerard Joling, Jamai Loman, Jan Versteegh, Martijn Krabbé, Wendy van Dijk, Jelka van Houten, Birgit Schuurman en Sharon Doorson.
Nog net in de top 25 staat het Oranje Jaaroverzicht van de NOS, dat 351.000 kijkers trok. In de uitzending blikte de NOS terug op de activiteiten van de koninklijke familie in het afgelopen jaar. Centraal in de uitzending stond het interview dat koning Willem-Alexander voorafgaande aan zijn vijftigste verjaardag gaf aan Wilfried de Jong. Ook waren er beelden van staatsbezoeken aan Italië, Vaticaanstad en Portugal en de reizen die de koning maakte naar Sint Maarten na de verwoestende orkaan Irma.
Bron: (foto) © ANP