maandag 16 oktober 2017

Paul Haenen zaterdag op zoek naar zijn verborgen verleden

Paul Haenen zaterdag op zoek naar zijn verborgen verleden
De moeder van Paul Haenen had straatvrees waardoor ze moeizaam functioneerde en niet altijd de moeder kon zijn die Paul zich misschien gewenst had. Nu wil hij proberen te achterhalen hoe zijn moeder zo werd. Kwam het doordat haar zuster er met haar grote liefde vandoor ging? Of is ze tijdens de Tweede Wereldoorlog betrokken geraakt bij gebeurtenissen die haar heftig hebben geschokt? Als Paul antwoord heeft gekregen op die vragen, zoekt hij zijn voorouders aan vaders kant. Daarvoor moet hij onder meer naar Amsterdam en Maastricht, maar uiteindelijk de grens over: naar een enorm kasteel.
In Verborgen verleden proberen prominente Nederlanders te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Waren ze arm of rijk, gewoon of bijzonder, goed of slecht? Hoe hebben ze geleefd en wat hebben ze nagelaten? Welke eigenschappen of karaktertrekken herkennen de hoofdpersonen in hun voorouders? Wat betekenen ze nu voor hen? De zoektochten in Verborgen verleden leiden altijd weer tot verrassende verhalen en ontnuchterende onthullingen. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. Er zijn brave burgers, arme sloebers, avonturiers, welgestelden, criminelen en zelfs staatshoofden onder de voorouders van de hoofdpersonen.
Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse Who do you think you are? De serie wordt geproduceerd door BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. Ook wordt gebruik gemaakt van de expertise van CBG | Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra.
Verborgen verleden, zaterdag 21 oktober om 20.30 uur op NPO 2.
Bron: NTR
Foto: Marc Couwenbergh