dinsdag 17 oktober 2017

Hechte gemeenschap verscheurd door angst, achterdocht en verdriet in Britse misdaaddramaserie ‘Loch Ness’

Hechte gemeenschap verscheurd door angst, achterdocht en verdriet in Britse misdaaddramaserie ‘Loch Ness’
De bewoners van het dorpje Lochnafoy, aan het mysterieuze meer van Loch Ness, worden opgeschrikt door de dood van pianoleraar Niall Swift (Jordan McCurrach). Rechercheur Annie Redford (Laura Fraser) onderzoekt de moord en raakt verstrikt in een web vol leugens en bedrog. Wanneer zij het vermoeden krijgt dat een seriemoordenaar actief is in het pittoreske dorp, start een ijzingwekkende zoektocht naar de dader. Vanaf zondag 5 november is bij RTL 4 in de misdaaddramaserie ‘Loch Ness’ te zien hoe een hechte gemeenschap steeds verder wordt verscheurd door angst, achterdocht en verdriet.
Alles lijkt te beginnen met een grap, als een groepje vrienden botten en ingewanden steelt bij het plaatselijke slachthuis en deze neerlegt bij het meer van Loch Ness. Hun prank lijkt geslaagd als journalisten denken dat dit de resten zijn van het beruchte Monster van Loch Ness. Detective Redford probeert zo snel mogelijk een eind te maken aan deze onzin en laat de dierlijke resten opruimen. Als tussen het slachtafval een mensenhart gevonden wordt, slaat echter de paniek toe.
Ondertussen krijgt pianoleraar Swift het aan de stok met Dr. Marr (John Heffernan) als ze het niet eens zijn met de manier waarop zijn dochter pianoles krijgt. Diezelfde dag wordt Swift dood gevonden bij een klif. Pathologisch onderzoek wijst uit dat hij is vermoord. Een deel van zijn hersenen blijkt te zijn verwijderd. Voor Redford en haar collega’s komen er dagelijks meer puzzelstukjes bij en wordt het een steeds grotere klus de stukjes op de juiste plek te krijgen.
'Loch Ness', vanaf zondag 5 november om 21.30 uur bij RTL 4.
Bron: (foto) RTL