maandag 16 oktober 2017

Drie miljoen kijkers voor Heel Holland Bakt

Drie miljoen kijkers voor Heel Holland Bakt
Ruim drie miljoen tv-kijkers stemden zondagavond af op de halve finale van Heel Holland Bakt. Het programma van Omroep MAX staat bovenaan de lijst van beste bekeken programma's van de zondagavond. 
Volgens Stichting KijkOnderzoek (SKO) zagen 3.036.000 tv-kijkers hoe deelneemster Ine Paauw afviel in de laatste ronde voor de finale. De finalisten in de finale-aflevering zijn Hans, Marjolein en Gwenn. 
Het is voor het eerst in de geschiedenis van Heel Holland Bakt dat een uitzending meer dan drie miljoen kijkers trekt. Vorig jaar trok de finale van het vierde seizoen 2,8 miljoen mensen, evenveel als de finale van het derde seizoen. 
Presentator André van Duin reageerde maandag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10 euforisch. ''Ja, een kijkcijferrecord hé?! Ruim drie miljoen kijkers is echt ongelofelijk. We zijn er waanzinnig blij mee. Vanochtend werd ik wakker door heel veel appjes in de groepsapp van Heel Holland Bakt. Janny en Robert zitten daarin en wat mensen van de productie. Ja, daar is het feest hoor! Het succes blijft toch dat het slow-tv in optima forma is. De hele week zie en hoor je alleen maar ellende op radio en tv en op zondagavond is het dan toch gewoon lekker rustig taartjes bakken."
Bron: ANP
Foto: © Roland J Reinders / MAX