woensdag 11 oktober 2017

Aandacht voor vermissing Anne Faber in eerste aflevering Team Vermissingen

Aandacht voor vermissing Anne Faber in eerste aflevering Team Vermissingen
Vanavond gaat het SBS6-programma Team Vermissingen van start. In de eerste uitzending wordt onder meer aandacht besteed aan de actuele vermissingszaak van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. Daarnaast is er een nieuwe tip binnengekomen die leidt tot een mogelijke doorbraak in de verdwijningszaak van Willeke Dost, die 25 jaar geleden als vermist is opgegeven.
De 15-jarige Willeke Dost verdween 25 jaar geleden uit Koekange. Team Vermissingen kreeg een tip over een jongeman die op de avond van de verdwijning twee mannen had zien sjouwen met het lichaam van Willeke. De tipgever heeft de informatie aan een vertrouwenspersoon gegeven en na zijn bekentenis zelfmoord gepleegd. Met de informatie is gezocht naar aanwijzingen. Vanavond wordt er een oproep gedaan aan getuigen die destijds ter plekke waren.
De 28-jarige Stefanie Blijd uit Amsterdam verdween op Valentijnsdag in 2011 toen zij onderweg was naar de Bijlmer. Team Vermissingen spreekt met bekenden van Stefanie en stuit op frappante overeenkomsten met de recente vermissing van een andere jonge vrouw. Beiden waren verslaafd en ze kenden elkaar uit het drugscircuit. Mogelijk kwamen ze daar ook in aanraking met een man, die inmiddels is gearresteerd en verdacht wordt van de moord op twee jonge vrouwen.
Anouk neemt het stokje over van haar moeder Orette, nadat deze jarenlang tevergeefs heeft gezocht naar haar twee in Frankrijk geboren halfbroers. Toen Orette zich in 2008 van het leven beroofde, was haar dochter Anouk pas 9 jaar. Nu ze 18 is heeft ze Team Vermissingen ingeschakeld om de zoektocht voort te zetten.
Jaarlijks worden meer dan 40.000 vermissingen doorgegeven aan de politie. Na het stoppen van het programma Vermist, zijn de makers daarvan nu aan de slag gegaan bij Team Vermissingen om achterblijvers te helpen bij het zoeken naar hun dierbaren. Via de site www.sbs6.nl/teamvermissingen kan men nieuwe vermissingen melden en tips achterlaten.
Team Vermissingen wordt geproduceerd door Skyhigh TV.
Team Vermissingen, vanaf woensdag 11 oktober om 20.30 uur bij SBS6.
Bron: (foto) SBS