dinsdag 12 september 2017

Première KORT! 2017 te volgen via livestream

Première KORT! 2017 te volgen via livestream
De nieuwe lichting KORT!, hét kortefilmplatform van de NTR voor talentvolle Nederlandse filmmakers, beleeft haar feestelijke première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Daar kun jij bij zijn! Volg op 26 september de première van de acht nieuwe KORT!-films samen met makers en genodigden via de livestream op www.facebook.com/nederlandsfilmfestival. De avond wordt gepresenteerd door Nienke de la Rive Box. 
In première gaan onder anderen Bestaan is gaan, De Begrafenis van de Verlegen Mens en Sjaaks vrouw is dood dus hij moet iets zeggen: drie korte films die zich ieder op eigen wijze rond een begrafenis voltrekken. In Bestaan is gaan (regie Shady El-Hamus, scenario Jonas Smulders) komen vrienden, familie en kennissen na de begrafenis van de overleden twintiger Tobias samen om hun verdriet te delen. De makers van Circus Treurdier presenteren hun nieuwe film De Begrafenis van de Verlegen Mens (regie Joost van Hezik, scenario Ellen Parren en Jan-Paul Buijs) waarin we ontdekken wat er gebeurt als alle verlegen mensen op de wereld in één klap dood neervallen. Sjaaks vrouw is dood dus hij moet iets zeggen (Regie Eva M.C. Zanen, scenario Medi Broekman) toont hoe Sjaak op zoek gaat naar een manier om afscheid te nemen van zijn Elsbeth.
Daarnaast beleef je via de livestream de premières Happy Hannah (regie & scenario Anne Barnhoorn), Harbour (regie & scenario Stefanie Kolk), Wachtkamer (regie & scenario Simone van Dusseldorp), Zeep (regie Hanna van Niekerk, scenario Victoria Warmerdam) en #YOLO4REAL (regie & scenario Aiman Hassani). In totaal gaan acht korte films uit de lichting 2017 in première, de twee geselecteerde animatiefilms worden later verwacht.
Kijk voor meer informatie over de films op www.ntr.nl/kort.
Wat is KORT!
Al 17 jaar geeft de NTR met KORT! talentvolle jonge en gevestigde filmmakers de kans om een korte film van maximaal 10 minuten te realiseren. Films die niet zelden het startpunt zijn voor de carrières van filmmakers en acteurs op weg naar lange speelfilms en grote rollen. Dit maakt KORT! hét korte film platform voor talentvolle filmmakers. We werken hierin samen met het Filmfonds, NPO-fonds en CoBO.
Avond van de Korte Film
Op vrijdag 27 oktober kun je kijken naar de Avond van de Korte Film: de televisiepremière van de elf KORT!-films die in 2016 in première gingen, aangevuld met interviews met de makers. Ook dit jaar ligt de presentatie weer in handen van Eva Cleven. Vrijdag 27 oktober, 22:30 uur, NPO 3.
De films die worden getoond tijdens de Avond van de Korte Film kun je ook alvast online bekijken op ntr.nl/kort.
Uitzending livestream: dinsdag 26 september, 20:30 uur LIVE op facebook.com/nederlandsfilmfestival.
Bron: NTR