maandag 11 september 2017

Job Cohen zaterdag op zoek naar zijn verborgen verleden

Job Cohen zaterdag op zoek naar zijn verborgen verleden
Hoewel oud-burgemeester en voormalig politicus Job Cohen al veel weet over zijn familiegeschiedenis, heeft hij nog enkele boeiende vragen die hij hoopt te kunnen beantwoorden. Zo wil hij graag weten wat de rol van zijn opa Hendrik Cohen precies was als voorzitter van de Joodsche Raad in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Opa is net als zoveel familieleden omgebracht door de nazi’s; Job heeft het hem dus nooit kunnen vragen. Natuurlijk wil hij ook weten waar de familie aan vaders kant, de Cohens, vandaan komen en of zijn voorouders aan moeders kant, de Belinfantes, uit Portugal afkomstig zijn. En zijn er nog verwanten die zich ook intensief met de politiek hebben beziggehouden? Er wachten Job heel wat indrukwekkende en ontroerende verrassingen als hij op zoek gaat naar zijn verborgen verleden.
Nieuwe reeks
Dit is aflevering 1 van een nieuwe reeks van de NTR-serie Verborgen verleden. Prominente Nederlanders proberen weer te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Waren ze arm of rijk, gewoon of bijzonder, goed of slecht? Hoe hebben ze geleefd en wat hebben ze nagelaten? Welke eigenschappen of karaktertrekken herkennen de hoofdpersonen in hun voorouders? Wat betekenen ze nu voor hen?
De hoofdpersonen zijn deze keer: Job Cohen (16 sep), Claudia de Breij (23 sep), Jörgen Raymann (30 sep), Eric Corton (14 okt), Paul Haenen (21 okt) en Wende Snijders (28 okt). Op 7 oktober wordt de aflevering met Sacha de Boer van afgelopen voorjaar herhaald.
Verrassende verhalen
De zoektochten in Verborgen verleden leiden altijd weer tot verrassende verhalen en ontnuchterende onthullingen. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. Er zijn brave burgers, arme sloebers, avonturiers, welgestelden, criminelen en zelfs staatshoofden onder de voorouders van de hoofdpersonen. Wie van wie afstamt, en wat dat met hen doet, is vanaf zaterdag 16 september te zien op NPO 2.
Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse Who do you think you are? De serie wordt geproduceerd door BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. Ook wordt gebruik gemaakt van de expertise van CBG | Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra.
Verborgen verleden, zaterdag 16 september om 20.30 uur op NPO 2.
Bron:/Foto: NTR