dinsdag 12 september 2017

How Do They Do It? Met Thijs Meeuwsen en Joep ten Hove bij Discovery

How Do They Do It? Met Thijs Meeuwsen en Joep ten Hove bij Discovery
Thijs Meeuwsen en Joep ten Hove, beter bekend als de Bucket Boys, nemen dit jaar het stokje over van Joep van Deudekom en Teun Luijkx als presentatieduo van How Do They Do It?. In een nieuw seizoen van dit interessante programma geven zij antwoorden op vragen waarvan je als kijker soms niet wist dat je ze had. Op hun eigen grappige wijze zoeken Thijs en Joep uit hoe alledaagse en minder alledaagse producten tot stand komen. Want heb je er ooit over nagedacht hoe paraplu’s worden getest, hoe een auto wordt gerecycled of hoe Delfts Blauw wordt gemaakt? Dit en meer onderzoeken Thijs en Joep in een nieuw seizoen van How Do They Do It?. 
In de eerste aflevering kijken ze niet alleen hoe nieuwe producten gemaakt worden, maar ook hoe oude producten gerecycled worden. Thijs stelt zelfs zijn auto ter beschikking om met eigen ogen te zien hoeveel waarde er nog uit zijn oude bolide gehaald kan worden. Maar liefst 98,7% van het gewicht krijgt een nieuwe bestemming. Van de vitale onderdelen zoals het motorblok tot verpulverde metalen, vezels en mineralen. Ook kijken ze in het Zwarte Woud hoe koekoeksklokken met de hand worden gemaakt (uit 196 onderdelen!) en hoe gedroogde kabeljauw vervaardigd wordt.
Verder wordt er een bezoek gebracht aan Henry Poole & Co in Londen, de klassieke kleermakers die ruim 150 jaar geleden de smoking bedachten en deze nog steeds op maat maken voor onder meer het Britse koningshuis. Aan een exemplaar wordt door zeven paar handen in totaal drie maanden gewerkt. Maar dan heb je er ook wel eentje die helemaal tiptop past. Van Engeland reizen we af naar India om te kijken hoe de Royal Enfield wordt gemaakt. Deze klassieke Engelse motor, die al sinds een halve eeuw in India wordt geproduceerd en daar erg populair is, is de laatste jaren helemaal aan een revival bezig. Werden er in 2005 nog 25.000 gemaakt, afgelopen jaar rolden er een half miljoen van de loopband. Joep en Thijs kijken mee hoe ze in elkaar worden gezet.
Het zijn enkele van de vele voorwerpen die in dit nieuwe seizoen voorbijkomen en waarbij je zeer gedetailleerd antwoord krijgt op de vraag How Do They Do It?.
How Do They Do It? Met Thijs En Joep is vanaf dinsdag 26 september tot en met dinsdag 28 november om 20.30 uur te zien bij Discovery.
Bron:/Foto: Discovery