maandag 28 augustus 2017

Kok, docent en hovenier willen de nieuwe boswachter van Texel worden

Kok, docent en hovenier willen de nieuwe boswachter van Texel worden
Wie wordt de nieuwe boswachter op Texel? Daar draait het om in het nieuwe SBS6-programma Boswachter gezocht. Uit ruim 400 aanmeldingen zijn tien zeer uiteenlopende kandidaten geselecteerd.
Zij nemen het in Boswachter gezocht tegen elkaar op met als inzet die felbegeerde baan in de vrije natuur. Hun kennis wordt getest en beoordeeld door een jury bestaande uit de ervaren boswachters Hanne Tersmette en Bart Zwiers. Boswachter gezocht wordt gepresenteerd door Viktor Brand en is vanaf vrijdag 1 september te zien bij SBS6.
De tien geselecteerde kandidaten hebben uiteenlopende achtergronden en zijn afkomstig uit verschillende bedrijfstakken. Zo gaan een kok, een docent, een hovenier, een klusjesman, een gastvrouw in de uitvaartbranche, een werkzoekende, een natuurgids, een dolfijnentrainer, een student en een verkoopdirecteur de strijd met elkaar aan. Allemaal hebben ze een ding gemeen: ze zijn bereid om hun leven om te gooien en zien werken in de natuur als hun ideale volgende carrièrestap. In iedere aflevering vormt een ander natuurgebied in Nederland het decor. Ook verschillen de opdrachten per week. Vaste onderdelen zijn in elk geval een kennisquiz en een activiteit waarbij de kandidaten worden getest op de kwaliteiten van een professionele boswachter. De jury bepaalt wie zich uiteindelijk de nieuwe boswachter op Texel mag noemen.
De kandidaten worden begeleid en beoordeeld door Hanne Tersmette en Bart Zwiers. Beiden hebben al vele jaren ervaring. Boswachter Hanne is helemaal van deze tijd. De 29-jarige Noord-Hollandse schrijft columns en vlogt over haar werk in de natuur. Bart is al 17 jaar boswachter in onder andere de Drentse Onlanden.
Boswachter gezocht is mede mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten en wordt geproduceerd door Mas Media.
Boswachter gezocht, vanaf vrijdag 1 september om 21.30 uur bij SBS6.
Bron:/Foto: SBS