maandag 13 augustus 2018

Tim den Besten terug met eigenzinnige webserie De Lowlands Show

Tim den Besten terug met eigenzinnige webserie De Lowlands Show
Een strak decor of geairconditioneerde studio is niks voor Tim den Besten: daarom doet hij ook dit jaar weer midden op het Lowlands festivalterrein in Biddinghuizen verslag vanuit zijn open studio. Tussen alle bezoekers in interviewt hij diverse artiesten, cabaretiers, schrijvers en presentatoren. Acht dagen lang wordt iedere avond om 19.00 uur een nieuwe aflevering van De Lowlands Show geupload via vpro.nl/lowlandsshow.
Aflevering 1 - zaterdag 18 augustus om 19.00 uur
Tim spreekt met Cartiez, een veelbelovend hiphoptalent die eerder deel uit maakte van rapcollectief New Wave. In 2017 kwam zijn eigen debuutalbum uit, De Wereld is Gelogen. Volgens 3voor12 “het meest eigenzinnige hiphop-album van het jaar, vol cartooneske hardrock en synthpop”. Cartiez staat voor het eerst solo op Lowlands, een spannend debuut dus.
Aflevering 2 - zondag 19 augustus om 19.00 uur
Jef Andrea schuift bij Tim aan. Hij is onder de naam Uncle Jefferson bekend als stuntman. Jef geeft freakshows vol verrassingen en extremiteiten. Zo liet hij een keer mensen darten met injectienaalden op zijn bil. Ook steekt hij regelmatig zijn hoofd of piemel in de fik.
Aflevering 3 - maandag 20 augustus om 19.00 uur
Tim gaat in gesprek met actrice, zangeres en cabaretière Eva Crutzen. Ze is onder meer bekend van Spijkers met Koppen en was winnares van de Wim Sonneveld prijs in 2012. Nu staat ze in het theater met haar derde voorstelling Opslaan Als. Ook kun je haar kennen van het sketchprogramma Klikbeet.
Aflevering 4 - dinsdag 21 augustus om 19.00 uur
Tim ontvangt Faberyayo (Pepijn Lanen), Willie Wartaal (Olivier Mitshel Locadia) en Vjèze Fur (Alfred Tratlehner), oftewel De Jeugd van Tegenwoordig. Het is nooit te voorspellen hoe een interview met de jongens loopt, maar Tim heeft goeie ervaringen, dus dat belooft wat.
Aflevering 5 - woensdag 22 augustus om 19.00 uur
Kajsa Ollongren komt langs. Ze is minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vicepremier. Eerder dit jaar kwam de minister veel in het nieuws door haar Burgermeester Daleslezing, waarin ze waarschuwde voor de opkomst van het populisme als bedreiging voor onze democratie. Op Lowlands houdt ze een pleidooi voor vrijheid, democratie, en persvrijheid.
Aflevering 6 - donderdag 23 augustus om 19.00 uur
Heleen van Royen raakt niet uitgepraat over seks en komt dan ook graag vertellen over haar nieuwe besteller: Sexdagboek. Op Lowlands vertelt ze in een vraag- en antwoordgesprek meer over het hoe en waarom van het boek.
Aflevering 7 - vrijdag 24 augustus om 19.00 uur
Tim gaat in gesprek met comedian, cabaretier en tekstschrijver Kasper van der Laan. Kasper is lid van Comedytrain en won dit jaar de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Een veelbelovende grappenmaker dus.
Aflevering 8 - zaterdag 25 augustus om 19.00 uur
Iris van Lunenburg schuift aan. Ze is van alle markten thuis: ze schrijft columns voor Metro en Glamour en presenteert voor de NTR waarbij ze controversiële onderwerpen niet schuwt. Zo deed ze voor haar programma onderzoek naar gemengde relaties, omdat ze zelf alleen op witte mannen valt. Tim heeft dus vast al een streepje voor.
Vanaf zaterdag 18 augustus dagelijks om 19.00 uur online
Website:
 vpro.nl/lowlandsshow
Bron: (foto) VPRO