maandag 6 augustus 2018

NPO stopt met piepjes Radio 1 Journaal

NPO stopt met piepjes Radio 1 Journaal
NPO gaat binnenkort stoppen met de drie bekende piepjes bij het Radio 1 Journaal. Het tijdsein wordt dit najaar vervangen door een nieuwe vormgeving. Dat laat een woordvoerder van de NPO aan diverse media weten.
''We passen zo nu en dan de vormgeving aan van NPO Radio 1. Dit najaar vernieuwen we de vormgeving rond het hele uur en die zal inderdaad zonder de drie piepjes zijn'', aldus de NPO.
''In deze tijd, met nauwkeurige horloges en mobiele telefoons waar de tijd ook op de seconde gelijk loopt, is dit exacte tijdsein niet echt meer nodig. Bovendien luistert een steeds groter wordende groep online of digitaal, waarbij soms vertraging in het signaal kan optreden en het tijdsein niet precies op het juiste moment is te horen. Maar ook de nieuwe vormgeving zullen luisteraars straks herkennen als een soort tijdsein.''
De zogeheten 'pips', jargon voor het bekende tijdsein, bestaat al sinds 1948. Aanvankelijk waren zes piepjes te horen, 1991 werden het er drie. Luister hier naar een preview van de nieuwe audio-vormgeving van NPO Radio 1.
Bron: Dutch Radio/AD
Foto: NPO Radio 1