donderdag 30 augustus 2018

Nieuw talent krijgt ruimte op NPO Radio 4

Nieuw talent krijgt ruimte op NPO Radio 4
NPO Radio 4 geeft vanaf 3 september vier nieuwe talenten de ruimte. Carine Lacor, Jet Berkhout en Sander Zwiep worden verantwoordelijk voor de presentatie van het dagelijkse lunchprogramma De Muziekfabriek (AVROTROS). Beitske de Jong versterkt het presentatieteam van Het Avondconcert (NTR).
De Muziekfabriek
Carine Lacor presenteert vanaf maandag tot en met donderdag samen met Sander Zwiep De Muziekfabriek (van 12.00 tot 14.00 uur). De vrijdag wordt ingevuld door Jet Berkhout en Sander Zwiep. Berkhout is ook op zaterdag tijdens het lunchuur te horen. Zondagmiddag, direct na Het Zondagochtend Concert, zit de vertrouwde presentator Hans van den Boom achter de microfoon.
Het Avondconcert
Het Avondconcert, dat verder wordt gepresenteerd door Wouter Pleijsier en Christiaan Kuyvenhoven, is te horen van zondag tot en met donderdag. Voor meer informatie over de uitzendtijden zie nporadio4.nl.
Voor de dag
De vroege ochtendshow Voor De Dag (05.00 tot 07.00 uur) blijft het programma waarin jong talent een kans krijgt. In de eerste week van september start nieuwkomer Thomas van Vliet, naast Micha Windgassen die Voor De Dag al langer presenteert.
De nieuwe presentatoren zijn afkomstig van NPO Campus, de radio-opleiding van de publieke omroep. Zij presenteerden allen eerder de vroege ochtendshow Voor De Dag, dé kweekvijver voor radiotalent van de omroepen op NPO Radio 4.
Niels Wensing, interim zendermanager van NPO Radio 4: “Ik ben blij dat we in de programmering ruim baan kunnen geven aan nieuw talent. Presentatoren die nota bene voortkomen uit onze eigen opleiding. Ik verwacht dat we de NPO Radio 4-luisteraar een groot plezier doen met deze vier nieuwe gidsen in de wereld van klassieke muziek.”
Bron: NPO Radio 4