vrijdag 10 augustus 2018

Jeroen Akkermans en Richard Plugge op De Perstribune van MAX

Jeroen Akkermans en Richard Plugge op De Perstribune van MAX
Komende zondag zijn RTL-journalist Jeroen Akkermans en wielerploegbaas Richard Plugge te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.  
Jeroen Akkermans, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is sinds jaar en dag correspondent van RTL Nieuws. Vanuit zijn standplaats Berlijn volgt hij voor RTL het nieuws in Oost-Europa. Komende zondag is hij bovendien te zien in een documentaire over cameraman Stan Storimans, die precies tien jaar geleden omkwam tijdens zijn werk in Georgië. Storimans was naast collega ook een goede vriend van Akkermans.
Richard Plugge, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, beleefde een prachtige sportzomer als directeur van de LottoNL-Jumbo-wielerploeg. Met Dylan Groenewegen en Primoz Roglic werden etappes gewonnen in de Tour en ook in het algemeen klassement fietste de ploeg mee om de ereplaatsen. Voor Plugge een bekroning op jarenlang werk, dat voor hem persoonlijk begon als 'persman' bij de Raboploeg. Ooit was Plugge overigens ook sportjournalist, onder meer bij NuSport.
Mediajournalist Ron Vergouwen gaat deze zomer op bezoek bij mensen die een belangrijke rol vervullen áchter de schermen bij de media. Deze week is hij bij cameraman Peter Bakker. In Kassie Kijken aandacht voor de geschiedenis van boekenprogramma's op tv, naar aanleiding van Moby Dick, het nieuwe programma van Matthijs van Nieuwkerk.
De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Govert van Brakel.
De Perstribune
Zondag 12 augustus
Tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1
Bron: MAX