maandag 13 augustus 2018

Dura van Daddy Yankee zomerhit van 2018

Dura van Daddy Yankee zomerhit van 2018
Dura van Daddy Yankee is de zomerhit van dit jaar. Het Spaanstalige nummer komt op 1 binnen in de Zomerse 50 2018, die maandag bekend is gemaakt. Op nummer 2 staat Bryan Adams met Summer of ’69 en op 3 Kaoma met Lambada. Vorig jaar had Daddy Yankee ook al de zomerhit van het jaar, toen Despacito met Luis Fonsi op nummer 1 de lijst binnenstormde. Dat nummer is dit jaar gezakt naar 7.
De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. De lijst is samengesteld op basis van 112.000 uitgebrachte stemmen via zomerse50.nl. De hitlijst bevat evergreens als In the summertime van Mungo Jerry en Boys of Summer van Don Henley. Ook staan er veel zomerhits in uit de jaren 90 en zeroes. “De Zomerse 50 is heel afwisselend, van oud tot heel nieuw”, vertelt Martijn de Lange van 1Twente, de initiatiefnemer van de jaarlijkse hitlijst.
De Zomerse 50 telt liefst acht zomerhits uit 2018. “Dura van Daddy Yankee is dus de nummer 1, maar ook andere hits van dit jaar doen het goed. Op 4 komt One kiss van Calvin Harris en Dua Lipa de lijst binnen en op 12 staat Échema la culpa van Luis Fonsi en Demi Levato. Twee oudere zomerhits komen opvallend genoeg weer terug in de lijst; Shakira met Whenever, wherever en Vamos a la playa van Miranda.”
De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen, dit jaar is de achttiende editie. Het succes van de Zomerse 50 zit volgens De Lange in het gevoel dat de liedjes oproepen. “Met de Zomerse 50 kun je vakantieherinneringen herbeleven bij jouw lokale omroep. Terugdenken aan vroeger, aan uitgaan op de camping, je eerste vakantie zonder je ouders of aan geslaagde of juist mislukte vakantieliefdes. De Zomerse 50 is een hitlijst vol met herinneringen.” De Zomerse 50 is deze week te horen en te zien bij 150 radiozenders in Nederland en België. Een overzicht van alle uitzendingen en de volledige hitlijst staan op www.zomerse50.nl.
Bron: Zomerse 50