donderdag 9 augustus 2018

Dj Niek van der Bruggen wacht nieroperatie

Dj Niek van der Bruggen wacht nieroperatie
Veronica-dj Niek van der Bruggen moet binnenkort onder het mes. Hij kampt met een niet werkende nier, vertelde Niek donderdag in De Veronica Middagshow met Niek. 
"Ik had al een tijdje last van wat dingen in mijn lichaam, wat pijn en zo. Nu blijkt na lang onderzoek dat ik geopereerd moet worden." Vanwege verschillende ziekenhuisbezoeken miste Niek de afgelopen tijd al een paar afleveringen van zijn middagshow. "Mijn rechternier doet het niet, dit is geen grapje van de Donorshow trouwens."
Volgens Niek heeft de ingreep, waarvoor hij elk moment opgeroepen kan worden, geen spoed. "Maar als je dit niet aanpakt, dan zou je over een paar jaar wel gezeik kunnen krijgen. Dan krijg je aan de lopende band nierstenen." Volgens Niek loopt zijn rechternier "te langzaam leeg". "Ze gaan de nier weer openmaken."
Eyeopener
Hoewel Niek zijn aandoening en aanstaande operatie afdoet "met een lachje", knijpt hij hem wel. "Ik wil niet de sentimentele lul uithangen, maar het was even een eyeopener dat ik soms een beetje zuiniger moet zijn op m'n lichaam."
Voor de operatie is Niek niet gespannen. "Maar ik kijk echt enorm op tegen drie dagen helemaal niets doen en in een ziekenhuisbed liggen. Je kan mij niet ongelukkiger maken."
Bron: (foto) © ANP