donderdag 9 augustus 2018

Clipphanger bereikt 50.000 abonnees

Clipphanger bereikt 50.000 abonnees
Het YouTube-kanaal Clipphanger is over de grens van 50.000 abonnees gegaan. Clipphanger is daarmee na Het Klokhuis het succesvolste YouTube-kanaal van de NTR.
Wedstrijd
Om deze mijlpaal te vieren organiseert Clipphanger een wedstrijd voor alle fans. De winnaar mag een officiële Clipphanger komen inspreken. Kijk op www.youtube.com/Clipphanger voor de spelregels.
Leerzame animaties
Clipphangers zijn grappige animaties van iets meer dan 1 minuut. Ze geven antwoord op alledaagse en soms ook wetenschappelijke vragen, zoals: wie was Rembrandt? Wat is hoogtevrees? En waarom heb je verstandskiezen? De teksten worden geschreven en ingesproken door Michiel Eijsbouts; de animaties worden gemaakt door verschillende freelancers. Clipphanger wordt veel gebruikt in het onderwijs en is natuurlijk ook te bekijken via www.schooltv.nl
Clipphanger is in 2011 begonnen als toegift na afloop van verschillende NTR-programma’s. Daarna heeft Clipphanger een trouwe fanbase opgebouwd op YouTube. De populairste Clipphanger is: “Waarom jeuken muggenbeten?” Deze is meer dan 500.000 keer bekeken.
Bron: (foto) NTR