maandag 30 juli 2018

Wietze de Jager en Chris Bergström dansen naast rijdende auto

Wietze de Jager en Chris Bergström dansen naast rijdende auto
Radio 538-dj Wietze de Jager en zijn sidekick Chris Bergström hebben meegedaan met de In My Feelings Challenge: een internetrage waarin mensen een dansje doen naast een rijdende auto. Eerder deden beroemdheden als Afrojack, Will Smith en Steve Aoki al mee aan deze Challenge.
Wietze en Chris dachten als zij dit kunnen dan kunnen wij dit ook. Ze lieten zichzelf filmen terwijl ze op straat dansen op In My Feelings, een track van Drake's nieuwe album Scorpion.


Ernst Koeleman, een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vind de actie van Wietze en Chris volslagen idioot en onverantwoord.
''Dit gaat verder dan een onschuldig dansje. Het gaat om een overtreding van Artikel 5 van de wegenverkeerswet, want het gaat om gevaar dat je veroorzaakt op de openbare weg. Wie doet dit en wordt betrapt, is strafbaar", aldus Ernst Koeleman, woordvoerder van het Openbaar Ministerie.
Een woordvoerder van Radio 538 zegt in een reactie dat ze er bij de zender vooraf niet bij hebben stilgestaan dat dit strafbaar is. "Het is een kwajongensstreek van Wietze en zijn sidekick, en zij hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat dit filmpje verantwoord is gemaakt", zegt ze. "Wij gaan er ook van uit dat onze luisteraars zelf logisch nadenken over alles wat ze doen." Binnen 538 wordt volgens haar altijd gesproken over wat er wel en niet kan. "En dit zullen we zeker ook gaan bespreken."
Bron: Dutch Radio/NOS/RTL Boulevard
Video: 538