maandag 23 juli 2018

Margriet van der Linden: M moet wennen

Margriet van der Linden: M moet wennen
Margriet van der Linden hervat maandag de uitzendingen van haar talkshow M. Van kritiek ligt de presentatrice niet wakker, vertelt ze aan De Telegraaf. "Het is televisie. Je kunt ernaar kijken en je mag er wat van vinden'', zegt ze. "Die meningen zijn allemaal reuze belangrijk en tegelijkertijd ook niet. Ik denk dat ik over het algemeen in een behoorlijk gunnende sfeer ben ontvangen."
Margriet van der Linden begon op 14 mei met haar talkshow op de plek van De wereld draait door (DWDD), dat een zomerstop heeft. Na 23 afleveringen maakte ze plaats voor de uitzendingen rond het WK Voetbal, maar nu hervat ze de reeks met het dubbele aantal afleveringen.
Volgens Van der Linden heeft de nieuwe talkshow tijd nodig. "Mensen hebben ook niet altijd ongelijk als ze dingen niet leuk vinden. De kijker is slim genoeg om dat wat ze zien te kunnen waarderen. Maar het is ook een kwestie van gewenning. We doen iets anders, dan is het heel logisch dat de kijker tijd nodig heeft."
Zelf moet ze ook wennen, erkent ze. "De eerste uitzending voelde alsof ik de sleutels van de Joint Strike Fighter in handen gedrukt kreeg. We hadden het tot in de puntjes voorbereid, maar ik was allang blij dat ik vloog. Inmiddels ben ik er klaar voor om er af en toe een looping uit te gooien en te testen wat alle knopjes op het dashboard doen."
Bron: (foto) © ANP