maandag 23 juli 2018

Frank van der Lende vaart met Ziggy Stardust-boot mee tijdens Pride Amsterdam

Frank van der Lende vaart met Ziggy Stardust-boot mee tijdens Pride Amsterdam
Be who you are, love who you want! BNNVARA’s 3FM-dj Frank van der Lende vaart op 4 augustus mee tijdens de Canal Parade van Pride Amsterdam. Hij host voor het vierde jaar op rij de BNNVARA-boot. Het Pride-thema ‘Heroes’ vult Frank in met zijn grote muzikale held David Bowie: de hele boot staat vol met Ziggy Stardusts. De eerste artiest maakte Frank dit weekend al bekend in zijn 3FM-programma Frank’s Feestje: The Partysquad! De komende weken kondigt hij in zijn radioprogramma meer artiesten aan en nodigt hij speciale gasten uit.
Frank heeft niet voor niets een tattoo van Bowie op zijn bovenbeen staan. Frank: “Bowie is niet alleen qua muziek, maar ook qua persoon een grote inspiratiebron voor me. Als er iemand is die staat voor vrijheid en het vieren van verschillen is hij het wel. We can be heroes, forever and ever!”
In aanloop naar de Canal Parade zendt Frank op donderdag 2 augustus tussen 13:00 en 14:00 de Androgyn Top 10 uit. In de twee weken voorafgaand kunnen luisteraars via 3fm.nl/androgyn stemmen op hun favoriete liedjes met vrouwen die als mannen klinken en andersom. Frank draait van maandag tot en met donderdag dagelijks zo’n androgyne hit om de luisteraars alvast lekker te maken voor de Pride. Frank is iedere vrijdag t/m zondag tussen 19:00 en 22:00 uur te horen tijdens Frank’s Feestje op NPO 3FM. Hij is te volgen op Instagram, Facebook en Twitter.
Over Pride Amsterdam
Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Meer informatie en programma op www.pride.amsterdam.
Bron: (foto) BNNVARA