vrijdag 4 mei 2018

Videolanddocu ‘Narcostaat NL’ schetst ontluisterend beeld van drugscriminaliteit in Zuid-Nederland

Videolanddocu ‘Narcostaat NL’ schetst ontluisterend beeld van drugscriminaliteit in Zuid-Nederland
Vanaf woensdag 9 mei is bij Videoland een gloednieuwe crimespecial van John van den Heuvel te zien. De Videolanddocu ‘Narcostaat NL’ schetst een ontluisterend beeld van de verbeten strijd aan één van de vele frontlinies van de war on drugs. Ditmaal niet in Colombia, Bolivia of Mexico; nee in ons eigen Nederland.
In ‘Narcostaat NL’ neemt misdaadverslaggever John van den Heuvel de kijker mee in de duistere drugswereld van Noord-Brabant en Limburg. Politie en justitie voeren hier een keiharde oorlog tegen drugsbendes, die door hun onbegrensde financiële mogelijkheden inmiddels ver zijn doorgedrongen tot de bovenwereld. Aan de hand van verklaringen van wetenschappers, rechercheurs, burgemeesters, officieren van justitie én een voormalig drugshandelaar wordt een ontluisterend beeld geschetst van de achterkant van Nederland.
“De situatie in Zuid-Nederland is schrijnend”, licht John van den Heuvel, die eerder ook de Videolanddocu’s ‘De Ontvoering van Gerrit Jan Heijn’ en ‘Motorbendes Onder Vuur’ produceerde, toe. “Nederland staat al jaren bekend als de grootste producent van synthetische drugs wereldwijd. Ook de illegale hennepteelt in ons land rijst de pan uit en zorgt voor miljardenomzetten bij drugsbendes. De explosief groeiende criminele organisaties vormen steeds meer een bedreiging voor het normale maatschappelijke leven in de Zuidelijke provincies. Conflicten over cocaïne en wiethandel worden open en bloot uitgevochten. Tientallen liquidaties en vergismoorden zijn het gevolg. Een nog sluipender gevaar is ondermijning; de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld. Boeren en burgers worden gedwongen loodsen en garages beschikbaar te stellen voor hennepteelt en burgemeesters die de strijd willen aangaan met de drugsmaffia, krijgen te maken met doodsbedreigingen.”
Videoland biedt in het crimesegment naast zelfgeproduceerde documentaires ook drugsgerelateerde series als ‘Gangland Undercover’, ‘Pablo Escobar, El Patron Del Mal’ en ‘El Capo’.
Narcostaat NL
Vanaf 9 mei 2018 bij Videoland
Bron: (foto) RTL