vrijdag 25 mei 2018

Radio M Utrecht live vanaf de Domtoren in Utrecht

Radio M Utrecht live vanaf de Domtoren in Utrecht
Op vrijdag 1 juni viert Radio M Utrecht het bestaan van de stad Utrecht met een unieke live-uitzending vanaf de Domtoren in Utrecht. Vanaf 10:00 uur ontvangen presentatoren Conny Kraaijeveld en Jos van Heerden bijzondere gasten en luisteraars in de beroemde kerktoren van 112 meter hoog. Het Radio M Utrecht programma Conny en Jos vanaf de Dom is van 10.00 tot 14.00 uur te horen vanaf de Domtoren.
Presentator Conny Kraaijeveld: “De Dom in Utrecht is een prachtig bouwwerk met een hele rijke geschiedenis. Het symbool van de stad Utrecht maar ook verbonden met de hele provincie en van ver te zien. Een grote eer dat ik samen met Jos een bijzondere uitzending mag maken op deze mooie locatie.”
In de vier uur durende uitzending vanaf De Domtoren ontvangen Conny en Jos onder andere burgemeester Jan van Zanen, presentator Herman van der Zandt, Claudia de Breij en zangeres Antje Monteiro uit Utrecht. Wat is hun gevoel bij het zien van de Domtoren? Mooie anekdotes en jeugdherinneringen. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig vertelt over haar vak en laat natuurlijk live horen hoe mooi het carillon uit 1664 met 50 klokken klinkt. Beheerder Jaap van Engelenburg heeft het laatste nieuws over de restauratie van de toren en stadsconservator Rene de Kam vertelt over de geschiedenis van de Domtoren.
Presentator Jos van Heerden: “Ik heb al op veel mooie plaatsen gepresenteerd maar een uitzending vanaf de Dom is wel heel bijzonder! Samen met onze gasten, de luisteraars en live optredens maken we er een mooi feest van en vieren we Utrecht!”
Het programma met Conny Kraaijeveld en Jos van Heerden live vanaf de Dom in Utrecht is te beluisteren op vrijdag 1 juni van 10:00 tot 14:00 uur bij Radio M Utrecht. Radio M Utrecht FM 93.1 is onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
Bron: RTV Utrecht