donderdag 24 mei 2018

PopTalk: een goed gesprek met een pop

PopTalk: een goed gesprek met een pop
Grappige, lieve en aandoenlijke poppen gaan in het nieuwe SBS6-programma PopTalk op allerlei locaties in Nederland het gesprek aan met onbevangen kids én bejaarden, op zoek naar hun fijnste, gekste of moeilijkste verhalen. Zeker als je zit met vragen, zorgen, angsten of gevoelens die je maar moeilijk kunt delen met anderen, is praten met een pop soms toch makkelijker dan met een mens van vlees en bloed. Vooral tegen deze poppen, want die luisteren altijd en oordelen nooit – en in PopTalk praten ze ook nog eens net zo eerlijk en onbevangen terug.
Een bonte verzameling poppen bezoekt ziekenhuizen, scholen, wachtkamers, peuterspeelzalen, AZC’s, verpleeg- en bejaardenhuizen – eigenlijk allerlei plekken waar zich kinderen en bejaarden bevinden die mogelijk behoefte hebben aan een luisterend oor en een begrijpende, maar ook grappige en totáál onverwachte uitlaatklep. De poppen kunnen overal en op elk moment spontaan een gesprek aanknopen met het nietsvermoedende doelwit. Achter elke pop zit uiteraard een echt mens die de stem van de pop vertolkt. Deze mensen zijn zorgvuldig geselecteerd; ze zijn empathisch, onbevooroordeeld, vinden niets gek en begrijpen alles.
In PopTalk worden verhalen verteld. Soms stelt de pop slechts één vraag en volgt een hilarisch antwoord, terwijl een ander verhaal meer tijd in beslag neemt – omdat er meer te vertellen is of omdat het wat dieper gaat of verdrietig is. De verhalen zijn ontroerend en emotioneel, maar ook grappig en liefdevol. Op een unieke, ludieke manier kunnen kinderen en bejaarden hun ei kwijt aan iemand die ze de ruimte geeft, ze opvrolijkt en altijd zoekt naar de positieve kant van de zaak.
Het programma wordt ontwikkeld en geproduceerd door Talpa en is in de loop van 2018 te zien bij SBS6.
Bron: Talpa TV