zondag 6 mei 2018

Özcan Akyol genomineerd voor Pim Fortuyn Prijs

De genomineerden voor de Pim Fortuyn prijs zijn bekend. Jurylid Joost Eerdmans maakten de vier namen bekend in WNL Op Zondag. De vier kanshebbers zijn Özcan Akyol, schrijver en columnist bij het Algemeen Dagblad, Yoeri Albrecht, directeur van De Balie in Amsterdam, Theodor Holman, scenarioschrijver en columnist bij Het Parool en ten slotte Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Volgens Joost Eerdmans blinken de genomineerden van dit jaar uit in onverschrokkenheid. "Deze mensen zijn moedig en durven de pen op te pakken om te zeggen waar het op staat." 
De Pim Fortuyn Prijs is de jaarlijkse prijs voor de meest Fortuynistische persoon in Nederland. Deze is een opiniemaker, politicus of bestuurder die zich hard maakt voor het vrije woord en daarbij taboe doorbrekend is. Hij of zij durft stelling te nemen in het maatschappelijke debat.
Op dinsdag 15 mei vindt in Nieuwspoort de uitreiking plaats van de Pim Fortuyn Prijs 2018. Vorig jaar won publiciste Ebru Umar deze wisselbokaal. Eerdere winnaars waren Afshin Ellian (2015) en Leon de Winter (2016). In de Jury van de Pim Fortuyn Prijs zitten Simon Fortuyn (voorzitter), Rita Verdonk, Leonard Ornstein en Joost Eerdmans.
Bron: WNL