donderdag 24 mei 2018

Loes, Yolanthe en Belinda in nieuwe Nederlandse politieserie DNA

Loes, Yolanthe en Belinda in nieuwe Nederlandse politieserie DNA
SBS6 komt in 2019 met een nieuwe, spannende, sexy en humorvolle politieserie: DNA. DNA staat voor (Kate) Daans, (Lara) Noort en (Eliz) Alvero; een ijzersterk trio bestaande uit een Officier van Justitie en twee rechercheurs. In elke aflevering lossen zij een moord op, maar ook de privélevens van deze drie vrouwen krijgen alle aandacht. Net zoals hun onderlinge vriendschap. De hoofdrollen worden vertolkt door Loes Haverkort, Yolanthe Sneijder-Cabau, en Belinda van der Stoep.
Rechercheurs Lara Noort (Yolanthe) en Eliz Alvero (Belinda) hebben elkaar jaren geleden leren kennen op de politieacademie en zijn sindsdien onafscheidelijk. Als het moet, gaan ze voor elkaar door het vuur. Officier van Justitie Kate Daans (Loes) hebben ze pas later ontmoet, maar het klikte meteen. Op een politiebureau in Amsterdam-Oost werken ze samen aan het oplossen van moorden. Hun werk is letterlijk een zaak van leven en dood en grijpt je altijd bij de keel. Dit omdat men met zowel het slachtoffer als de dader kan meeleven. Beiden hebben een heel begrijpelijk en menselijk verhaal, hoewel de kant van de dader uiteraard pas aan het eind van elke aflevering echt duidelijk wordt.
DNA draait om deze drie vrouwen en hun werk, maar ook om hun vriendschap en hun leven naast het bestrijden van de misdaad. Seks, relaties, verlangens en ambities; alles komt voorbij en wordt onverbloemd besproken. Op alle vlakken komen ze voor uitdagingen en (herkenbare) dilemma’s te staan. Vrijgezel Lara wil vooral genieten van al het mannelijk schoon dat onze planeet rijk is. De mannen moeten zich echter niets in het hoofd halen, want de volgende ochtend is er geen plaats voor hen aan de ontbijttafel. Eliz is gelukkig met haar huisje-boompje-beestjebestaan, maar hoe houd je een relatie na 12 jaar nog spannend? En Kate ziet haar relatie na 15 jaar eindigen. Zij gaat vervolgens heel voorzichtig op zoek naar een nieuwe vriendin.
Loes Haverkort vertolkte rollen in Soldaat van Oranje, Voor elkaar gemaakt en de SBS6-serie De Jacht. Yolanthe Sneijder-Cabau speelde eerder in Onderweg naar morgen, Costa!, Voetbalvrouwen en Bluf. Belinda van der Stoep is bekend van Lucia de B., Alleen maar nette mensen en Gek van Oranje. Belinda en Loes hebben beiden ook in de SBS6-serie Celblok H gespeeld.
Andere vaste rollen zijn er weggelegd voor Matteo van der Grijn (als rechercheur Moordzaken Jos van Dongen), Hans Kesting (als schouwarts Maurice Jonker) en Sinan Eroglu (als rechercheur Moordzaken Rodan Celik).
DNA wordt geproduceerd door Talpa Fictie, de makers van onder meer Gooische Vrouwen en Divorce. De opnames gaan eind mei van start.
Bron: Talpa TV