zaterdag 19 mei 2018

Arno Kantelberg is invalpresentator van Nieuwsweekend en o.a. Vincent Bijlo met nominaties Zilveren Reissmicrofoon in De Perstribune van MAX op NPO Radio 1

Arno Kantelberg is invalpresentator van Nieuwsweekend en o.a. Vincent Bijlo met nominaties Zilveren Reissmicrofoon in De Perstribune van MAX op NPO Radio 1
Op zaterdag 19 mei debuteert Arno Kantelberg als invalpresentator van Nieuwsweekend. Hij en Mieke van der Weij ontvangen onder anderen Jan Six en Jens van Tricht. Zondag 20 mei is een nieuwe uitzending van het MAX-programma De Perstribune op NPO Radio 1 te horen. Margreet Reijntjes en Govert van Brakel ontvangt komende zondag Hans Kazàn, Piet den Boer en Vincent Bijlo.
Nieuwsweekend - Zaterdag 19 mei van 8.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Arno Kantelberg maakt zaterdag zijn debuut als invalpresentator naast Mieke van der Weij! Ze ontvangen vanaf 08.30 uur onder anderen forensisch expert Ate Kloosterman. Hij blikt terug op 40 jaar DNA-onderzoek bij moordzaken.
Ook schuift Jan Six aan. Six vertelt wat er gaat gebeuren met de onlangs door hem ontdekte Rembrandt. Feminist Jens van Tricht houdt in de Nieuwsweekendstudio een pleidooi over de heilzaamheid van ‘feminisme voor mannen’.
En tot slot heeft commentator Kees Boonman het over de houdbaarheid van de ongekunstelde politieke stijl van minister van Justitie Dion Grapperhaus.
De Perstribune – Zondag 20 mei van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Het eerste uur is Hans Kazàn te gast. Hij draait al jaren mee aan de Nederlandse goocheltop en is één van de voorbeelden van Victor Mids van Mindf*ck. Kazàn is zelfs de geheimzinnige assistent van Mids in een gorillapak geweest. Eerder is Kazàn ook televisiepresentator van het populaire RTL-programma Prijzenslag geweest.
Voetballer Piet den Boer, de sportgast in het tweede uur, beleefde zijn grootste successen bij het KV Mechelen van Aad de Mos. Dertig jaar geleden won Mechelen de Europacup II door in de finale in Straatsburg Ajax te verslaan. Den Boer maakte het enige doelpunt en is mede daardoor nog altijd een levende legende in Mechelen. Zondag staat het Europese succes van Mechelen centraal in een aflevering van Andere Tijden Sport.
Verder maakt juryvoorzitter Vincent Bijlo de nominaties bekend voor de Zilveren Reissmicrofoon, de jaarlijkse radioprijs voor het beste radioprogramma. Drie programma's zijn in de race voor de prijs die op 21 juni wordt uitgereikt.
Tot slot analyseert recensent Ron Vergouwen in de tv-rubriek Kassie Kijken de tv-programma's van afgelopen week, waaronder natuurlijk de nieuwe talkshow M.
De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.
Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).
Bron: Omroep MAX