zaterdag 3 maart 2018

Nieuwe garde chef-koks vormt jury in MasterChef Nederland

Nieuwe garde chef-koks vormt jury in MasterChef Nederland
Chef-koks Stefan van Sprang, Jonathan Zandbergen en Freek van Noortwijk gaan in MasterChef Nederland samen op zoek naar de beste amateur-kok van ons land. Stefan, Jonathan en Freek zijn alle drie vertegenwoordigers van het beste wat de eigentijdse, Nederlandse keuken op dit moment te bieden heeft. Hun kennis en liefde voor koken zetten zij vanaf 16 april elke maandag en woensdag in op Net5 bij het uitdagen en beoordelen van een groep van twintig zorgvuldig geselecteerde amateur-koks. Na een spannende kookcompetitie wint de allerbeste hobbykok de felbegeerde titel ‘MasterChef Nederland 2018’!
Stefan van Sprang is eigenaar/chef in twee sterrenrestaurant Aan De Poel in Amstelveen. “Ik heb ontzettend veel zin in MasterChef en wil vooral topgerechten proeven en zien, die ook nog eens met veel plezier worden gemaakt.”
Jonathan Zandbergen is executive chef in het met één ster bekroonde restaurant Merlet in Schoorl. “Er zit behoorlijk wat kooktalent bij onze kandidaten. Ik ga vooral letten op de combinatie van smaak, techniek en presentatie. Dat bepaalt wie MasterChef Nederland wint.”
Freek van Noortwijk heeft vier restaurants in Amsterdam: Guts & Glory, Breda, Píta en (binnenkort open) Maris Piper. “Ik vind het te gek om mee te werken aan deze nieuwe Nederlandse MasterChef. Ik hoop dat de kijkers net zo enthousiast en betrokken raken als de kandidaten én juryleden zijn.”
MasterChef is officieel het meest succesvolle kookprogramma ter wereld: het wordt in 52 landen uitgezonden en staat hiermee in het Guinness Book of World Records. Het geroemde MasterChef Australia werd bij Net5 afgelopen seizoen bijzonder goed bekeken: het leverde het tijdsvak van 19.30 uur de meeste kijkers ooit op (met een gemiddeld marktaandeel van 9,1% in de doelgroep 20-54 jaar). Het programma is een productie van EndemolShine Nederland.
Uitzending: Net5, vanaf 16 april elke maandag en woensdag prime time om 20.30 uur.
Bron: (foto) Talpa TV