maandag 18 december 2017

3FM-dj's gearriveerd in Apeldoorn

3FM-dj's gearriveerd in Apeldoorn
Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn zijn gearriveerd in Apeldoorn, waar de jaarlijkse actie Serious Request maandagavond begint. De drie dj's zitten de komende zes dagen in het Glazen Huis. Met een speciale trein van het Rode Kruis reisden ze naar de Gelderse stad. 
De dj's krijgen nog een laatste maaltijd voordat ze het Glazen Huis ingaan. Eenmaal binnen mogen ze niks meer eten en draaien ze 24 uur per dag verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst gaat dit jaar naar het herenigen van gezinnen die zijn verscheurd door een ramp of oorlog.
De dj's hebben er zin in, vertellen ze in een interview op de website van NPO 3FM. "Ik kijk het meeste uit naar de mensen die naar de brievenbus komen en allemaal mooie acties hebben gedaan'', zegt Angelique. ''Je hebt gewoon in je vrije tijd jezelf ingezet en daarmee geld opgehaald. Dat vind ik echt bijzonder! Ik kijk erg uit naar al die verhalen."
Levenden lijve
Domien, die voor de vierde keer het huis ingaat, wil vooral dat het zover is. ''De spanning heeft nu lang genoeg geduurd. Ik heb enorm veel zin om het eerste liedje in te starten en te beginnen met 3FM Serious Request 2017!" En Sander verheugt zich vooral op de mensen. ''Naast dat we met 3FM Serious Request natuurlijk een hoop geld ophalen om families bij elkaar te brengen, is het ook leuk om je luisteraars in levenden lijve te zien. Ik heb zin in hun enthousiasme, verhalen en acties."
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, sluit maandag om 20.00 uur het Glazen Huis. De mobiele studio heeft dit jaar een metamorfose ondergaan, waardoor ook alles van de binnenkant van glas is en het huis een tweede verdieping heeft.
Nieuw is dit jaar een podium op het Marktplein, recht tegenover het Glazen Huis, waar elke avond optreden zijn. Maandag bijt Jonna Fraser het spits af, gevolgd door Causes, Chef'Special en Lucas & Steve. De rest van de week zijn er onder meer optredens van Broederliefde, De Jeugd van Tegenwoordig en Sam Feldt. Op kerstavond, als de dj's het huis verlaten, staan onder anderen Miss Montreal en Rico & Sticks op het podium.
Bron: (foto) © ANP