donderdag 9 november 2017

Gevierd natuurfotograaf Frans Lanting in eerste nieuwe College Tour

Gevierd natuurfotograaf Frans Lanting in eerste nieuwe College Tour
De wereldberoemde natuurfotograaf Frans Lanting slaat alarm over hoe wij mensen met de aarde omgaan. "Als we onszelf een rapportcijfer moeten geven, zitten we zwaar onder de 6." Lanting is vrijdag te gast bij Twan Huys in de eerste aflevering van een nieuwe reeks van College Tour. Vrijdag, 21.05 uur, NPO 2.
Lanting is net terug uit Madagascar, waar hij 30 jaar geleden voor het eerst de gevolgen van de ontbossing vastlegde. De situatie is er niet beter op geworden: "De ontbossing gaat maar door, de bevolkingsgroei neemt steeds maar toe en dat is veroorzaakt door extreme armoede. En dat is in wezen een extreem voorbeeld van wat er in de hele wereld gaande is."
Frans Lanting werd geboren in Nederland, maar woont al jaren in het Amerikaanse Santa Cruz. Hij reisde voor zijn werk de hele wereld rond en fotografeerde bijna alle dieren en natuurfenomenen die er bestaan. Lanting werd veelvuldig bekroond, onder meer met de World Press Photo, en hij werd uitgeroepen tot Wildlife Photographer of the Year. Als ambassadeur van WNF maakt Lanting zich hard voor de toekomst van onze planeet. Naar eigen zeggen werkt Lanting op het snijvlak van natuurfotografie, wetenschap, journalistiek en kunst. Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften als National Geographic en in zijn eigen boeken, zoals zijn laatste boek 'Into Africa'.

Gevierd natuurfotograaf Frans Lanting in eerste nieuwe College Tour

Bron: NTR
Foto's: © Roy Borghouts