donderdag 2 november 2017

Breakdance ‘Red Bull BC One World Final 2017’ live bij RTL 5

Breakdance ‘Red Bull BC One World Final 2017’ live bij RTL 5
De zestien beste breakdancers ter wereld staan zaterdag lijnrecht tegenover elkaar in Amsterdam tijdens de ‘Red Bull BC One World Final 2017’. De strijd om de meest prestigieuze breakdancetitel ter wereld wordt live uitgezonden bij RTL 5. Dit jaar staan twee Nederlanders in de finale, het is zelfs mogelijk dat een derde Nederlander beslag legt op de laatste wildcard voor deze thuiswedstrijd. Dennis Weening presenteert, samen met commentatoren Juvat Westendorp (GTST) en Terence van Hutten, vanaf 21.00 uur deze grootse breakdancefinale.
Beide commentatoren zijn zeer bekend in en met de wereldwijde breakdance scene. Terence vanwege zijn combinatie als b-boy, organisator en MC. Juvat Westendorp is de afgelopen jaren officieel Nike danser en nog steeds één van Nederlands meest besproken performers uit de Urban dans scene.
Nederlandse kanshebber
In de Amsterdamse Westergasfabriek wordt in 1-tegen-1 battles gestreden om de wereldtitel. De ogen zijn dit jaar gericht op titelverdediger Issei uit Japan. Deze b-boy breakdancet sinds zijn zesde en geldt als de grote kanshebber om er opnieuw met de titel vandoor te gaan. Twee Nederlandse dansers zijn zeker van deelname aan de finalestrijd. Voor Menno van Gorp, de wereldkampioen van 2014, is het een thuiswedstrijd. Zijn stijl wordt gekenmerkt door originaliteit en explosieve energie. Ook Nederlander Shane Donovan heeft zich geplaatst voor de eindstrijd. Het is zelfs mogelijk dat een derde Nederlander acte de présance geeft. Justin Beer maakt deze donderdag nog kans op een wildcard.
De zestien finalisten worden door een vijfkoppige jury, waaronder de Nederlander Niek Traa, beoordeeld op hun skills en karakter. Niek Traa is zelf ook een b-boy en maakt deel uit van de crew 'The Ruggeds’. Hij heeft diverse keren deelgenomen aan de wereldkampioenschappen en haalde een keer de waarin hij tweede werd. Naast de battles zullen er optredens zijn van Timor Steffens en de Amerikaanse hip-hop groep ‘Naughty by Nature’.
'Red Bull BC One World Final 2017', zaterdag 4 november om 21.00 bij RTL 5.
Bron: (foto) RTL