maandag 30 oktober 2017

Vrijwilligersmaand bij Radio M Utrecht

Vrijwilligersmaand bij Radio M Utrecht
November is 'vrijwilligersmaand' bij Radio M Utrecht. Vanaf maandag 6 november worden iedere werkdag bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet in het programma 'Goedemiddag' van Jos van Heerden (15.00-17.00 uur). Onze provincie kan niet zonder haar vrijwilligers en daarom is er nu een maand lang speciale aandacht voor deze hardwerkende groep mensen. 
"Of ze nu bardiensten bij de voetbalkantine draaien of helpen koffie schenken in het verzorgingstehuis om de hoek, vrijwilligers zijn goud waard", zegt Jos van Heerden. "Vorig jaar ging ik de regio door om mensen op te zoeken tijdens hun vrijwilligerswerk en ontdekte ik hoeveel mensen zich iedere dag voor een ander inzetten. Dit jaar hoop ik daarom nog meer mensen in het zonnetje te zetten."
We leven in drukke tijden, maar toch doet nog altijd vier op de tien mensen vrijwilligerswerk. Het meest populair is werken bij de sportvereniging of in de eigen wijk. Bij oudere vrijwilligers is werken met senioren in trek. In onze provincie is de Vrijwilligers Centrale Utrecht de plek met een overzicht van vacatures voor vrijwilligerswerk.
Het programma 'Goedemiddag' van Jos van Heerden wordt iedere werkdag van 15.00 tot 17.00 uur uitgezonden bij Radio M Utrecht. Radio M Utrecht is onderdeel voor de stad en provincie Utrecht.
Bron: RTV Utrecht